free templates joomla

Strijd om de Aankoopmakelaar Award

vrijdag 29 augustus 2014 14:23

De aanmeldperiode voor de Woningmakelaar van het Jaar verkiezing is in volle gang. Vanaf maandag is het voor consumenten mogelijk te stemmen op de in hun ogen beste makelaar in de categorieën Klantwaarde en Aankoopmakelaar. Maar wat houdt de Aankoopmakelaar Award nu precies in?

Woningkoper betaalt 11,5% minder dan vraagprijs

donderdag 28 augustus 2014 08:00

De gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning ligt in 2014 11,5% lager dan de initiële vraagprijs. Een koper betaalt hiermee gemiddeld 34.000 euro minder voor een koopwoning dan de vraagprijs. Dit verschil loopt op voor huizen die langer te koop staan. Voor woningen die langer dan 2 jaar te koop staan is de afslag gemiddeld 23,2% en betalen kopers gemiddeld 68.000 euro minder dan de vraagprijs.

Zoomsquare: Tinder voor huizenzoekers

woensdag 27 augustus 2014 09:51

Dat iedereen altijd en overal zijn mening wil geven, verklaart wel zo’n beetje het immense succes van Tinder, de dating-app waarbij je foto’s kunt labelen met een simpel, doch doeltreffend ‘hot’ or ‘not’. Een Oostenrijkse app-ontwikkelaar bedacht dat wat voor mensen kan, óók voor vastgoed moet kunnen en lanceerde Zoomsquare; Tinder voor huizenzoekers.

INretail wil dat volgende jaar de leeftijdsgrens van 40 jaar wordt losgelaten voor het belastingvrij schenken aan kinderen. Ouders kunnen dit jaar nog een ton overmaken voor aflossing van een hypotheek of voor woningverbetering zonder dat een leeftijdsgrens geldt, maar in 2015 geldt de reguliere regeling weer.

Het huren van een woning neemt aan populariteit toe. Het aantal bemiddelaars op verhuurgebied dus ook. In Metro was al te lezen dat VBO Makelaar zich over deze situatie ernstige zorgen maakt. “Helaas zijn er in deze markt veel mensen actief die (te) weinig kennis van zaken hebben”, meent Alex Faraco van AIRR. Zijn bedrijf valideert verhuurtransacties.

CBS: koopwoningen voor 4e maand op rij duurder

donderdag 21 augustus 2014 12:01

De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in juli met 1,9 procent gestegen vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Het is de vierde maand op rij dat de prijzen op jaarbasis stijgen, zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek. De huizenprijzen liggen nu op hetzelfde niveau als in mei 2003.

CBS: Zeer slecht tweede kwartaal bouw

woensdag 20 augustus 2014 09:16

De omzet van de bouw is in het tweede kwartaal van 2014 met 2,4 procent gedaald. De omzetafname vond vooral plaats bij het midden- en grootbedrijf, het kleinbedrijf wist wel hogere omzetten te halen.

70% van de potentiële huizenkopers wil graag vóór de koop een keer slapen in het huis dat ze op het oog hebben. Dat blijkt volgens Nationale-Nederlanden uit onderzoek onder 1.900 huizenkopers en -verkopers in Nederland. Het bedrijf organiseert daarom dit jaar voor het eerst de Nationale Huizennacht.

In juli 2014 registreerde het Kadaster 13.883 verkochte woningen. Dit is een stijging van 43,7% ten opzichte van juli 2013 (9.659). Vergeleken met de voorgaande maand, juni 2014, is er sprake van een stijging van 22,6%. Het Kadaster registreerde toen 11.328 verkochte woningen.

Gehandicapte huurders mogen vanaf 1 januari 2015 zonder toestemming van de verhuurder hun woning aanpassen. Dat is het gevolg van aanpassingen in de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) die recent in de Eerste Kamer is aangenomen, zo is te lezen op Renda.nl

Pagina 1 van 104

DEZE MAAND IN VASTGOED

 • Deze maand in Vastgoed
  Deze maand in Vastgoed

  *De beste woningmarkt-regio's
  *Interview Kees Verhoeven (D66)
  *Thema Vastgoedstyling
  *Makelaar bouwt Wooncafé
  *Klantwaarde Award van start


  Kennismaken met Vastgoed? Neem nu een proefabonnement (3 nummers voor € 17,50 excl. BTW).

 

Meld u aan voor de Vastgoedactueel nieuwsbrief

Vastgoedactueel_nieuwsbrief1