Leaderbord

free templates joomla
maandag, 05 oktober 2015 14:17

Register taxateurs 1 januari 2016 operationeel

Geschreven door

Het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) zal op 1 januari 2016 operationeel zijn. Met ingang van 1 oktober 2015 is het NRVT gestart met de registratie van de vastgoedtaxateurs in de verschillende werkgebieden: Bedrijfsmatig Vastgoed, Landelijk en Agrarisch Vastgoed, Wonen en WOZ.

Om Londense taferelen te voorkomen, waarbij appartementen in populaire gedeelten van de stad worden opgekocht door buitenlandse investeerders en vervolgens grote delen van het jaar leegstaan, richt de gemeente Amsterdam nu een eigen vastgoedfonds op om de panden in het historische centrum van de hoofdstad te beschermen. 

De verkoop van woningen valt dit jaar fors hoger uit dan eerder was voorzien. Dat stelt ABN AMRO in een maandag verschenen rapport over de huizenmarkt.

maandag, 05 oktober 2015 11:47

Tweedaagse Mastercourse E-business Nieuwbouwwoningen

Geschreven door

E-business voor nieuwbouwwoningen is in korte tijd volwassen geworden. Online marketing, het gebruik van internet en alles wat daar bij komt kijken is in de woningbouw niet meer weg te denken. Er zijn geen serieuze aanbieders van nieuwbouwwoningen meer die er géén gebruik van maken. 

maandag, 05 oktober 2015 11:32

Ook voor de makelaar: Leergang Projectontwikkeling

Geschreven door

Al 30 jaar lang staat de Leergang Projectontwikkeling van NEPROM garant voor actuele vakkennis. Op 15 oktober 2015 start de komende ronde van de Leergang Projectontwikkeling; bron van actuele praktijkkennis op het gebied van vastgoed- en locatieontwikkeling.  

maandag, 05 oktober 2015 09:49

Huren regio Nijmegen gaan nauwelijks omlaag

Geschreven door

De huren van sociale huurwoningen in de regio Nijmegen gaan nauwelijks omlaag. De meeste huren liggen al onder de maximale huur die corporaties sinds deze maand mogen vragen.

Hamburg wil beslag leggen op leegstaande gebouwen om vluchtelingen in onder te brengen. Het parlement van de Duitse Hanzestad keurde een wet goed die dat mogelijk maakt. Het gaat niet om particuliere huizen maar om hallen waar veel mensen in kunnen. Dit meldt The Post Online.

vrijdag, 02 oktober 2015 06:59

ING: Eigen huis verliest gouden glans

Geschreven door

Een koophuis is geen investering meer, maar weer alleen om in te wonen. Dit concludeert ING Economisch Bureau in een rapport over de woningmarkt. De bank-verzekeraar  verwacht  dat de huizenprijzen in de periode tot 2025 gemiddeld slechts 2 procent per jaar zullen stijgen. “Dat is veel minder dan vroeger.”

woensdag, 30 september 2015 14:42

ABP investeert € 100 mln in The Student Hotel

Geschreven door

Huisvesting voor Nederlandse en buitenlandse studenten is een aantrekkelijke belegging. ABP investeert € 100 mln in The Student Hotel, de Nederlandse aanbieder van een nieuwe vorm van studentenhuisvesting. 

Vanaf vandaag is de eerste aflevering van Vierkante Meters te bekijken, een nieuw online format waarmee de Makelaarsvereniging Amsterdam verschillende doelgroepen wil informeren over het wel en wee op de huizenmarkt in Amsterdam en omstreken.

Pagina 1 van 151

DEZE MAAND IN VASTGOED

 • Deze maand in Vastgoed
  Deze maand in Vastgoed


  Special Zelfstandig samenwerken 

  De heilige graal?

  De waarheid over ketensamenwerking

  Zzp'ers en eenmanszaken

  Samenwerken zonder personeel

  VOF, bv of maatschap

  Waarom, hoe en met wie?

  Coverinterview met Carel de Reus

  Architect, ontwikkelaar en vastgoedspecialist

Meld u aan voor de Vastgoedactueel nieuwsbrief

Vastgoedactueel_nieuwsbrief1