free templates joomla

Lastige praktijkproblemen, wie kent ze niet? De Vastgoed-helpdesk geeft antwoord. Deze keer: hoe moet u ontbindende of opschortende voorwaarden formuleren? “Regel één is: formuleer de voorwaarden ondubbelzinning.”

Hoe zorg je dat je de komende jaren succesvol bent als nieuwbouwmakelaar? Nieuwbouw Nederland-directeur Arjan Veelers heeft een verleden als makelaar én ontwikkelaar en heeft een duidelijke visie hierop. “Het geheim is potentiële klanten vroegtijdig bij het project te betrekken en betrokken te houden.”

Het aantal woningtransacties neemt toe, maar er is nog steeds een groot aantal woningen op de markt waarvoor moeilijk een koper is te vinden. De NVM concludeert op basis van onderzoek dat er in het tweede kwartaal 2014 ongeveer 45.000 woningen op de markt stonden die als moeilijk verkoopbaar zijn te karakteriseren. Dat is bijna een vijfde van het aanbod.

TU Delft wint internationale prijs

maandag 21 juli 2014 07:04

Hoe kunnen we bestaande steden grootschalig verduurzamen en bewoners meer bewust maken van hun energiegebruik? Dat heeft het studententeam van de TU Delft deze maand laten zien tijdens de Solar Decathlon 2014, een internationale universitaire wedstrijd voor duurzame bouw in Versailles. Met de Delftse inzending Prêt-à-Loger, Home with a skin, eindigde het team van de TU Delft half juli op de derde plaats. Het Italiaanse team werd eerste.

Aantal NVM-makelaars stabiel gebleven

zondag 20 juli 2014 09:10

Het aantal bij de NVM aangesloten makelaars is in het tweede kwartaal van 2014 met twee leden toegenomen. Op dit moment telt de NVM in totaal 3.939 leden. Van hen zijn 3.465 makelaars actief op de woningmarkt.

De bouw van de 150ste Energienota-nul woning van VolkerWessels staat gepland, een volgende stap op weg naar een duurzame leefomgeving in Nederland.

De website waar vraag en aanbod bij elkaar komen wat betreft aanhuren van particulier en zakelijk vastgoed. Als makelaar, heeft u wel een huurder, maar niet het juiste aanbod of andersom? Plaats als kantoor uw aanbod wat aan te huren is voor uw collega makelaar of zoek via uw account naar aan te huren vastgoed voor uw huurder. Voor beheermaatschappijen is Aanhuurpartners.nl natuurlijk ook een extra mogelijkheid om leegstaand vastgoed te verhuren. Groeiende omzet gegarandeerd!

ABN Amro: herstel bouwsector versnelt

vrijdag 18 juli 2014 07:15

ABN AMRO verwacht dat de bouwproductie in 2014 met 3 procent zal stijgen en in 2015 met 2 procent. De bouwproductie steeg mede door de milde winter in de periode januari-mei 2014 met 3,3 procent jaar op jaar. Bovendien laten de indicatoren die de staat van de bouwsector aangeven een stijgende lijn zien.

In juni 2014 registreerde het Kadaster 11.328 verkochte woningen. Dit is een stijging van 56,8% ten opzichte van juni 2013 (7.224). Vergeleken met de voorgaande maand, mei 2014, is er sprake van een daling van 5,3%. Het Kadaster registreerde toen 11.966 verkochte woningen.

Louis Huijts is voor de periode van drie jaar tot voorzitter benoemd van de sectie Bedrijfsmatig Vastgoed van brancheorganisatie VBO Makelaar. Hij is al enkele maanden lid van het uit vier leden bestaande sectiebestuur. Vanaf begin juli heeft hij het voorzitterschap overgenomen van Siep Roelfzema. Roelfzema is Lid van verdienste gemaakt van VBO Makelaar, omdat hij de branchevereniging jarenlang bestuurlijk heeft ondersteund in zowel de sectie als het hoofdbestuur.

Pagina 1 van 101

DEZE MAAND IN VASTGOED

 • Deze maand in Vastgoed
  Deze maand in Vastgoed

  *Top 10 meest voorkomende bouwgebreken
  *Social Home Tour 2.0
  *Thema Franchiseformules
  *Hypotheekgijzelaars blokkeren doorstroming
  *Interview Theo Dorresteijn (Realworks)

  Kennismaken met Vastgoed? Neem nu een proefabonnement (3 nummers voor € 17,50 excl. BTW).

 

Meld u aan voor de Vastgoedactueel nieuwsbrief

Vastgoedactueel_nieuwsbrief1