free templates joomla

De Award-uitreiking van de Woningmakelaar van het Jaar-verkiezing wordt opgesierd met twee interessante sprekers: woningmarktexpert Peter Boelhouwer en cabaretier Paul Smit.

Een aankoopmakelaar is dé bepalende factor bij de aankoop van een woning. “Er zijn verdomd goede aankoopmakelaars, al moeten ze wel de juiste tools hebben,” formuleert Sander Koëter, directeur van Koëter Vastgoed Adviseurs scherp. Dat is meteen de reden dat het bedrijf zich als partner verbonden heeft aan de Aankoopmakelaar Award. 

 

Voorlichtingsmateriaal over het energielabel

woensdag 19 november 2014 11:08

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft voorlichtingsmateriaal beschikbaar gesteld over het energielabel. Daarmee wordt onder andere visueel duidelijk gemaakt hoe een woningeigenaar aan een energielabel komt, wat een energielabel voor woningen is en welke geschiedenis het energielabel heeft. Daarnaast geeft het ministerie antwoorden op de meest gestelde vragen van makelaars.

Huren in 2014 met 3,9 procent gestegen

woensdag 19 november 2014 10:53

Huishoudens in sociale huurwoningen kregen in 2014 gemiddeld een huurverhoging van 3,9 procent. Dat blijkt uit onderzoek naar het huurbeleid van sociale huurwoningen in 2014, dat de minister van Binnenlandse Zaken jaarlijks laat uitvoeren door onderzoeksbureau Companen.

De zesde Marketing Bootcamp voor makelaars is eind oktober gehouden op Kasteel Sterkenburg. De deelnemer met de beste afsluitende pitch kon zijn inschrijfgeld terugverdienen. Danny Klaassen van Randmeer Makelaars uit Harderwijk werd uitgeroepen tot winnaar van de 6 editie van de Marketing Bootcamp.

De verruimde vrijstelling heeft in 2014 naar verwachting voor circa 1.200-3.000 extra transacties gezorgd en dus als stimuleringsmaatregel haar werk gedaan. “Deze extra verkopen missen we in 2015”, schrijft de Rabobank. Maar het herstel van de economie en de koopwoningmarkt zal in 2015 doorzetten, waardoor het aantal verkopen hoger zal uitkomen dan in 2014.

De redactie van Vastgoed heeft makelaars, branche- en beroepsorganisaties gevraagd naar hun reactie op het coverartikel van Eigen Huis magazine afgelopen oktober, waarin de reputatie van de makelaar met de grond gelijk wordt gemaakt. Bob Maas, woningmarktspecialist bij Vereniging Eigen Huis, geïnterviewde en mede-initiator van het artikel, komt in Vastgoed magazine aan het woord.

 

Rabo: huizenprijzen stijgen in 2015 verder

donderdag 13 november 2014 09:40

De Nederlandse koopwoningmarkt zal in 2015 verder aantrekken, ondanks de versobering van de schenkingsvrijstelling en starterslening. Het aantal verkochte woningen neemt toe en ook de huizenprijzen zullen naar verwachting gematigd stijgen. Dat schrijven economen van de Rabobank in hun vandaag gepubliceerde Kwartaalbericht Woningmarkt.

De restschuld op koopwoningen kan na 2020 zijn opgelost, aangenomen dat het herstel van de woningmarkt doorzet. Dat is door Woningmarktcijfers.nl becijferd, na de berekening die het CBS onlangs publiceerde over huishoudens met restschuld, waarin het bureau geen rekening hield met opgebouwde tegoeden bij spaar- en beleggingshypotheken. 

 

Dit derde kwartaal zijn de meeste hypotheken afgesloten, sinds het uitbreken van de kredietcrisis in 2008. Dat meldt het fd die de nieuwe cijfers van het adviesbureau IG&H Consulting in handen heeft. Volgens die cijfers van IG&H Consulting werden 47.000 nieuwe hypotheken afgesloten. Daarnaast meldt woningtaxateur Calcasa dat voor het vierde kwartaal op rij de huizenprijzen zijn gestegen.

Pagina 1 van 110

DEZE MAAND IN VASTGOED

 • Deze maand in Vastgoed
  Deze maand in Vastgoed

  o.a.:

  Trendmeter 2014:

  consument en makelaar op een lijn?

  Interview Pieter van Tuinen

  (Van Bruggen Adviesgroep)

Meld u aan voor de Vastgoedactueel nieuwsbrief

Vastgoedactueel_nieuwsbrief1