free templates joomla

Woningcorporaties moeten zich gaan beperken tot hun kerntaak: het zorgen voor huisvesting voor mensen die daar zelf niet toe in staat zijn. Alle media schrijven over de uitkomsten van de parlementaire enquêtecommissie over de woningcorporaties.

VNO-NCW: Hou starterslening in ere

donderdag 30 oktober 2014 10:21

Als het kabinet zijn zin krijgt, is er een gerede kans dat het prille herstel van de woningmarkt in de kiem wordt gesmoord, zegt VNO-NCW. De werkgeversvereniging pleit er voor vooral de starterslening intact te laten. "Een nieuw budget van minimaal 50 miljoen euro is noodzakelijk."

Grotere verschillen in hypotheekrente

donderdag 30 oktober 2014 08:52

De verschillen tussen de goedkoopste en duurste hypotheken zijn de afgelopen maanden gegroeid. Begin dit jaar bedroeg het verschil tussen de duurste en de goedkoopste aanbieder ongeveer 0,9 procent. Op 1 oktober was het verschil opgelopen tot bijna 1,5 procent. Het gaat hierbij om rente die 10 jaar vast staat en op basis van Nationale Hypotheek Garantie, meldt de website Geld & Recht.

CDA wil meer spaarzin aspirant-huizenkopers

donderdag 30 oktober 2014 08:33

Mensen moeten weer gaan sparen om (alvast een stuk van) een huis te kunnen kopen. Dat vindt het CDA. Kamerlid Raymond Knops kwam daarom woensdag tijdens de behandeling van de woonbegroting met een plan voor 'bouwsparen'. Dit sparen geeft onder meer recht op een lening (voor de rest van het huis) tegen een, vooraf bekende, lage rente.

Coalitie wil meer huurhuizen

woensdag 29 oktober 2014 15:28

Meer huurhuizen bouwen en kortere wachtlijsten, dat is de wens van de coalitiepartijen. Tweede Kamerleden Jacques Monasch (PvdA) en Roald van der Linde (VVD) dienen bij de woonbegroting op woensdag voorstellen in om woningbouw voor de sociale sector én voor de vrije markt aantrekkelijker te maken.

Twee dagen liep Marc Duijndam, algemeen directeur funda, afgelopen juni stage bij Heeren makelaars in Amsterdam. “Op de scooter bezochten we panden en we verwerkten onder andere alle gegevens in het systeem. Er komt zoveel bij makelen kijken, daar mag wel eens erkenning voor worden gegeven.” Over een partnership met de Woningmakelaar van het Jaar-verkiezing hoefde funda daarom niet lang na te denken.

Klantbeoordelingen bepalen voor een groot deel het zogenoemde Zero Moment of Truth, waarop potentiele (ver)kopers op basis van reviews beslissen of ze überhaupt zaken willen doen met een specifieke makelaar. Dit maakt van de - door consumenten gekozen - Woningmakelaar van het Jaar, een potentieel zeer krachtige marketingtool. Maar let op: consumenten kunnen nog maar 4 dagen stemmen op hun favoriete makelaar.

 

Verduurzaming van vastgoed loont. Samenwerking tussen beleggers, huurders en aannemers werpt vruchten af. Niettemin kijken gebouweigenaren meer naar de kosten van verduurzaming dan naar het rendement.

Met de snelheid waarmee de moderne mens informatie consumeert, is ook de vraag naar B2B video enorm gestegen. Vastgoed voorziet ook voor de makelaar die zich wil verdiepen en bekwamen in zijn vakgebied, veel mogelijkheden voor B2B video. Vandaar dat Vastgoed een onderzoek start naar dit onderwerp.

 

Woningaanbod daalt twee keer sneller in stad

donderdag 23 oktober 2014 10:19

Vooral in de grote steden worden de laatste maanden meer huizen verkocht en daardoor slinkt het aanbod van te koop staande woningen in Amsterdam, Haarlem, Leiden, Zaanstad, Utrecht en andere grote steden relatief snel. Dit blijkt uit een analyse van ING.

Pagina 1 van 108

DEZE MAAND IN VASTGOED

 • Deze maand in Vastgoed
  Deze maand in Vastgoed

  o.a.:

  Trendmeter 2014:

  consument en makelaar op een lijn?

  Interview Pieter van Tuinen

  (Van Bruggen Adviesgroep)

Meld u aan voor de Vastgoedactueel nieuwsbrief

Vastgoedactueel_nieuwsbrief1