Actueel

 • Blok
  Corporaties: ‘Blok moet roze bril afzetten’

  De corporaties zijn boos over de brief die minister Blok aan de Kamer schreef waarin stond dat zij genoeg geld hebben om 250.000 huurwoningen te bouwen. De minister houdt geen rekening met de schade van de verhuurderheffing en zijn onderzoek rammelt, aldus Aedes. 

 • Organisatie belangrijk voor talentbehoud

  Eigenlijk weten we het allemaal wel: talenten werken graag bij een goede organisatie. Maar wat is dan een goede organisatie?

 • In Amsterdam is eeuwigdurende erfpacht voor nieuwbouw een feit

  Er zijn afspraken gemaakt om het Amsterdamse erfpachtsysteem ingrijpend te hervormen. De gemeente biedt vanaf 1 juli nieuwe erfpachtvoorwaarden aan bij de uitgifte van grond voor nieuwbouw. In 2017 zullen ook alle huidige erfpachters een aanbieding krijgen om eeuwigdurend hun canon af te kopen, of over te stappen op een vast caconbedrag.

 • digitale handtekening
  Woningbelegger Vesteda ondertekent huurcontracten digitaal

  Vesteda ondertekent vanaf nu haar huurcontracten digitaal. Het is een volgende stap in een grote automatiseringslag die de woningbelegger maakt in het kader van maatschappelijk verantwoord en efficient ondernemen. 

 • Kabinet laat huis en hypotheek in 2017 ongemoeid

  De eerste kabinetsplannen 2017 zijn bekend. Een opvallend lijstje plannen, met name door de onderwerpen die ontbreken. Over het eigen huis, de hypotheek, pensioen of zorgverzekering wordt niet gesproken. 

 • ‘Corporaties kunnen miljarden lenen voor nieuwbouw’

  Woningcorporaties hebben genoeg vermogen om de komende vijf jaar zo'n 37 miljard euro te investeren in de bouw van nieuwe woningen. Dat blijkt uit een onderzoek in de opdracht van minister voor Wonen, Stef Blok naar de gevolgen van de verhuurderheffing. Dit is goed voor de bouw van 250.000 nieuwe woningen.

Dossiers

Laatste editie

In deze editie:

OPMARS INTERNETMAKELAARS
Hoe gaat u ermee om

DEELWONEN EN SENIORENCOMMUNITIES
Opvallende woontrends op de Dag van de Projectontwikkeling

ZELFMAKELEN MET SOCIAL MEDIA
‘We hebben in een maand al negen kijkers gehad’

SENIOREN ONTWIKKELEN SAMEN
Bent u een CPO-projectleider in de dop?

Nieuwsbrief