free templates joomla

Pensioenfondsen gaan hypotheken verstrekken

zondag 21 september 2014 07:26

Drie Nederlandse pensioenfondsen gaan rechtstreeks met banken en verzekeraars concurreren op de Nederlandse hypotheekmarkt. De fondsen hebben samen ruim 2 miljard euro beschikbaar gesteld voor leningen aan huizenkopers. De hypotheken van de pensioenfondsen zijn per direct via ongeveer 150 hypotheekadvieskantoren verkrijgbaar. Ze hanteren scherpe rentetarieven en worden verkocht onder de merknaam Munt Hypotheken.

Makelaar blijf bij je leest

zaterdag 20 september 2014 07:25

Het screenen van nieuwe huurders is een vak apart en niet iets wat je er zo even bij doet. Het gaat te vaak mis. In de media verschijnen keer op keer verhalen over excessen in de verhuurmarkt. Rutger Wisbrun, commercieel manager bij DocVeritas, weet er alles van. DocVeritas staat makelaars, verhuurders en beheerders bij om te helpen voorkomen dat het mis gaat. “Het is specialistisch werk. Wij weten waar we op moeten letten.”

Het geloof dat de Amerikaanse economie aan de beterhand is, wordt onder andere geschraagd door het idee dat de vastgoedmarkt (eindelijk) in herstel is. Op jaarbasis is de 20-city Case-Shiller Index inderdaad met ruim 8 procent gestegen, wat betekent dat de huizenprijzen in herstel zijn.

In juli 2014 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 5,2 procent groter dan in juli 2013. Deze stijging volgt op twee maanden met een kleine krimp. Het herstel is vooral te danken aan de investeringen in woningen, bedrijfsgebouwen en infrastructuur. Dit meldt het CBS vandaag.

Ruim een kwart van de eigenaren van een koopwoning overweegt om tussentijds af te lossen op hun hypotheek. En dat is een stuk meer dan vorige maand, toen nog één op de vijf woningeigenaren deze overweging maakte.

ERA bestaat twintig jaar in Nederland en dat werd gevierd in Hotel Bergse Bossen in Driebergen. Hierbij was – naast vrijwel de gehele vertegenwoordiging van de Nederlandse tak - ook de Europese directeur François Gagnon aanwezig. Vastgoed sprak met hem over de makelaar anno nu. 

Kadaster: huizenverkoop in augustus fiks omhoog

woensdag 17 september 2014 07:58

In augustus 2014 registreerde het Kadaster 12.328 verkochte woningen. Dit is een stijging van bijna 24 procent ten opzichte van augustus 2013 (9.977). Vergeleken met de voorgaande maand, juli 2014, is echter sprake van een daling van ruim 11 procent. Het Kadaster registreerde toen 13.883 verkochte woningen.

 

Het kabinet neemt een aantal maatregelen om de woningmarkt en de bouw te stimuleren. VNO-NCW en MKB-Nederland juichen dit toe, maar stellen tegelijkertijd vast dat er meer nodig is. Vooral het feit dat veel hypotheken 'onder water' staan, belemmert de doorstroom op de woningmarkt. Tegelijkertijd zit er veel geld 'vast' in pensioenregelingen. Er zou gekeken moeten worden of dit geld deels ingezet kan worden door huiseigenaren om restschulden af te betalen.

De Bank for International Settlements (BIS) is met een vrij uitgebreide toelichting op haar dataverzameling met betrekking tot huizenprijzen gekomen. Het stuk beschrijft vooral de verschillende datasets (inclusief een Noorse set die terug gaat tot 1819) en de moeilijkheden waar men tegenaan loopt bij het samenstellen van prijsindexen, zoals gebrekkige registraties en massale belastingontduiking in bepaalde landen.

Meer klanten door Klantwaarde Award

maandag 15 september 2014 16:15

Met het slim inzetten van een gewonnen prijs, kun je er lang plezier van hebben. Dat ondervond Henri Butijn, een van de eigenaren van Neeskens Makelaardij in Zeeland. In november 2013 ging de Klantwaarde Award voor de provincie Zeeland naar zijn kantoor. Nog steeds hebben zij hier profijt van.

Pagina 1 van 106

DEZE MAAND IN VASTGOED

 • Deze maand in Vastgoed
  Deze maand in Vastgoed

  *De beste woningmarkt-regio's
  *Interview Kees Verhoeven (D66)
  *Thema Vastgoedstyling
  *Makelaar bouwt Wooncafé
  *Klantwaarde Award van start


  Kennismaken met Vastgoed? Neem nu een proefabonnement (3 nummers voor € 17,50 excl. BTW).

Meld u aan voor de Vastgoedactueel nieuwsbrief

Vastgoedactueel_nieuwsbrief1