free templates joomla

Fikse stijging woningverkopen in augustus

dinsdag 02 september 2014 13:03

Aantal verkochte #huizen in augustus anderhalf keer zo hoog als normaal, schrijft Zonneveld Finance op Twitter. Ook makelaarsorganisatie Makelaarsland toont zich positief over de huizenmarkt en meldt in een bericht dat de verkoop in augustus fiks omhoog is gegaan.

De gemiddelde WOZ-waarde van woningen op 1 januari 2014 is met ruim vijf procent gedaald vergeleken met 2013. De gemiddelde woningwaarde bedraagt nu 211 duizend euro en ligt daarmee onder het niveau van 2007, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Makelaarsbranche buiten spel?

dinsdag 02 september 2014 07:30

Met de komst van website OpenDoor lijkt de makelaar straks verleden tijd. Het bedrijf biedt een particulier de mogelijkheid binnen drie dagen zijn huis te verkopen. Aan OpenDoor. Op hun website geef je met enkele muisklikken de eigenschappen van een huis door, ontvang je een bod en verkoop je de boel.

Strijd om Klantwaarde Award is gestart!

maandag 01 september 2014 10:46

Vanaf vandaag kunnen consumenten uit heel Nederland stemmen op de makelaar die volgens hen de Klantwaarde Award 2014 verdient!

Aankoopmakelaar Award - de ins en outs

vrijdag 29 augustus 2014 14:23

De aanmeldperiode voor de Woningmakelaar van het Jaar verkiezing is in volle gang. Vanaf maandag is het voor consumenten mogelijk te stemmen op de in hun ogen beste makelaar in de categorieën Klantwaarde en Aankoopmakelaar. Maar wat houdt de Aankoopmakelaar Award nu precies in?

Woningkoper betaalt 11,5% minder dan vraagprijs

donderdag 28 augustus 2014 08:00

De gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning ligt in 2014 11,5% lager dan de initiële vraagprijs. Een koper betaalt hiermee gemiddeld 34.000 euro minder voor een koopwoning dan de vraagprijs. Dit verschil loopt op voor huizen die langer te koop staan. Voor woningen die langer dan 2 jaar te koop staan is de afslag gemiddeld 23,2% en betalen kopers gemiddeld 68.000 euro minder dan de vraagprijs.

Zoomsquare: Tinder voor huizenzoekers

woensdag 27 augustus 2014 09:51

Dat iedereen altijd en overal zijn mening wil geven, verklaart wel zo’n beetje het immense succes van Tinder, de dating-app waarbij je foto’s kunt labelen met een simpel, doch doeltreffend ‘hot’ or ‘not’. Een Oostenrijkse app-ontwikkelaar bedacht dat wat voor mensen kan, óók voor vastgoed moet kunnen en lanceerde Zoomsquare; Tinder voor huizenzoekers.

INretail wil dat volgende jaar de leeftijdsgrens van 40 jaar wordt losgelaten voor het belastingvrij schenken aan kinderen. Ouders kunnen dit jaar nog een ton overmaken voor aflossing van een hypotheek of voor woningverbetering zonder dat een leeftijdsgrens geldt, maar in 2015 geldt de reguliere regeling weer.

Het huren van een woning neemt aan populariteit toe. Het aantal bemiddelaars op verhuurgebied dus ook. In Metro was al te lezen dat VBO Makelaar zich over deze situatie ernstige zorgen maakt. “Helaas zijn er in deze markt veel mensen actief die (te) weinig kennis van zaken hebben”, meent Alex Faraco van AIRR. Zijn bedrijf valideert verhuurtransacties.

CBS: koopwoningen voor 4e maand op rij duurder

donderdag 21 augustus 2014 12:01

De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in juli met 1,9 procent gestegen vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Het is de vierde maand op rij dat de prijzen op jaarbasis stijgen, zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek. De huizenprijzen liggen nu op hetzelfde niveau als in mei 2003.

Pagina 1 van 104

DEZE MAAND IN VASTGOED

 • Deze maand in Vastgoed
  Deze maand in Vastgoed

  *De beste woningmarkt-regio's
  *Interview Kees Verhoeven (D66)
  *Thema Vastgoedstyling
  *Makelaar bouwt Wooncafé
  *Klantwaarde Award van start


  Kennismaken met Vastgoed? Neem nu een proefabonnement (3 nummers voor € 17,50 excl. BTW).

Meld u aan voor de Vastgoedactueel nieuwsbrief

Vastgoedactueel_nieuwsbrief1