Leaderbord

free templates joomla

Onder toeziend oog van prominenten uit de makelaardij zijn vanmiddag de Woningmakelaar van het Jaar Awards uitgereikt. In zeven categorieën bepaalden óf consumenten óf een vakjury wie er met de felbegeerde prijzen vandoor gingen. De uitreiking werd gehouden in brasserie Kade 10 in Nijkerk.

Wel leuk werk, maar geen woonruimte in de buurt kunnen vinden. Dat overkomt te veel jonge professionals, erkenden recruiter YoungCapital en Haerzathe Investments. Ze besloten in Amsterdam de handen ineen te slaan. Haerzathe Investments financiert de ontwikkeling van 217 betaalbare en zelfstandige starterswoningen in Amsterdam Zuidoost. Er wordt actief ingespeeld op het grote tekort aan betaalbare (zelfstandige) woningen voor jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 26 jaar.

De huidige waardedalingsregeling van de NAM (bestemd voor gedupeerde huizenbezitters in het aardbevingsgebied) voldoet niet, concludeert de  begeleidingscommissie Woningmarkt van de Dialoogtafel in een tussenadvies aan de Nationaal Coördinator Groningen (NCG). De eindrapportage met de definitieve conclusies verschijnt eind januari 2016.

woensdag, 25 november 2015 08:02

DNB mengt zich in Europese hypothekenstrijd

Geschreven door

Buitenlandse waarnemers kijken met verbazing naar het feit dat Nederlandse huizenkopers nog altijd maximaal 103 procent van de waarde van het huis kunnen ontvangen als ze een hypotheek nemen. Dit percentage gaat weliswaar naar 100 procent in 2018, maar ligt daarmee nog altijd hoger dan in de omliggende landen waar 80 of 90 procent de gangbare norm is. Het Financieele Dagblad en RTL Nieuws berichten dat de Europese Centrale Bank (ECB) met argusogen naar Nederlandse hypotheekportefeuilles kijkt. De Nederlandsche Centrale Bank brengt hier tegenin dat er in Nederland weinig sprake is van wanbetaling op hypotheken.

Een op de vijf starters vindt de aankoop van een woning lastiger dan vooraf gedacht, omdat zij last hebben van strengere hypotheekregels en meer eigen geld nodig hebben. Dat blijkt uit onderzoek van GFK onder starters in opdracht van hypotheekverstrekker BLG Wonen.

dinsdag, 24 november 2015 13:24

'Splitsen nu het nog kan'

Geschreven door

Vastgoed Belang roept huiseigenaren op nog dit jaar bij de gemeente Utrecht vergunningen aan te vragen om woningen te verbouwen tot studentenhuizen. Na veel bewonersklachten scherpt de gemeente per 1 januari de eisen voor woningsplitsing aan. Actiegroep Split030 baalt van de oproep.

dinsdag, 24 november 2015 10:07

Eerste hypotheek voor flexwerker via Arbeidsmarktscan

Geschreven door

Huis & Hypotheek sluit de eerste hypotheek af bij Florius voor een klant met een flexibel arbeidscontract via de Arbeidsmarktscan. De Arbeidsmarktscan is een initiatief van Huis & Hypotheek, De Hypotheekshop en arbeidsmarktonderzoeksbureau Intelligence Group, om mensen zonder vast arbeidscontract toch aan een huis te helpen als zij niet in aanmerking komen voor bestaande oplossingen.

maandag, 23 november 2015 11:40

Woonbond pakt malafide verhuurmakelaars aan

Geschreven door

De Woonbond biedt vanaf vandaag aan leden de dienst om met een deurwaarder onterecht betaalde bemiddelingskosten terug te krijgen. Volgens de Woonbond lopen jaarlijks veel woningzoekenden tegen torenhoge en onterechte bemiddelingskosten aan.

maandag, 23 november 2015 10:18

CBS: Fors meer investeringen, vooral in woningen

Geschreven door

In september 2015 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 12,1 procent groter dan in september 2014, meldt CBS. Deze stijging is opnieuw vooral te danken aan aanzienlijk hogere investeringen in woningen. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de condities voor de investeringen in november iets minder gunstig dan in september en oktober. Dat komt vooral doordat de groei van de export wat afzwakte.

vrijdag, 20 november 2015 17:53

Komst azc heeft weinig invloed op woningmarkt

Geschreven door

De prijzen van woningen worden nauwelijks beïnvloed door de komst van een asielzoekerscentrum. Ook staan woningen dichtbij een opvanglocatie niet langer op de markt dan woningen die verder weg staan.

Pagina 1 van 158

DEZE MAAND IN VASTGOED

 • Deze maand in Vastgoed
  Deze maand in Vastgoed

   

  Ewald Engelen neemt geen blad voor de mond

  "De private schuld in Nederland moet aangepakt worden. Stop met het stimuleren van eigenwoningbezit. Leve de huurder..."

  Uitbouw, krimp of startup

  Hoe aantrekkelijk is de makelaardij nog? Waar en voor wie liggen er kansen?

  Is de Nederlandse woningmarkt straks nog wel van ons? 

  Tweeluik over buitenlandse investeerders op onze huur- en hypotheekmarkt. Over de risico's maar bovenal over de kansen. 

  'Maandelijks verplicht rapporteren aan de klant'

  Vastgoed kijkt samen met de drie grootste CRM-leveranciers over de grenzen en naar de toekomst van relatiemanagement. 

Meld u aan voor de Vastgoedactueel nieuwsbrief

Vastgoedactueel_nieuwsbrief1