free templates joomla

De Nederlandse hypotheekmarkt stabiliseert, ondanks het feit dat meer consumenten achterlopen bij het betalen van hun hypotheek. Dat stelde kredietbeoordelaar Fitch maandag in een rapport over de Nederlandse woningmarkt.

Sinds vorige week is het Startersportaal in de lucht, zo las de redactie op BN De Stem. Via dit online informatiepunt voor starters op de Oosterhoutse woningmarkt, kunnen huurders en kopers zich laten informeren waardoor ze sneller de juiste keuze tussen een huur- en koopwoning kunnen maken. Het initiatief kwam voort uit het Bouwberaad, overleg tussen diverse (markt)partijen en de gemeente.

Huizennacht geen succes

zondag 19 oktober 2014 15:30

De resultaten van eerste Nationale Huizennacht 17 oktober zijn tegengevallen. Er waren wel veel potentiële kopers die een nachtje wilden slapen in het huis dat ze op het oog hadden, maar de verkopers lieten het massaal afweten.

Verwey Vastgoed is, naast Funk-e en de Nederlandse Energie Maatschappij, door de jury genomineerd voor de Rotterdamse Ondernemersprijs 2014. Dit jaar staat de prijs in het teken van ‘grensverleggend ondernemerschap’.


De aanloop naar de Woningmakelaar van het Jaar-verkiezing is in volle gang. Stemmen voor de Klantwaarde- en Aankoopmakelaar Award stromen binnen en de inschrijfperiode voor de Marketing-, New Talent- en Nieuwbouw Award is zelfs al gesloten. De uitreiking zal plaatsvinden op woensdagmiddag 26 november 2014 vanaf 14.30 uur in schouwburg Orpheus in Apeldoorn.

Veenendaal zet grootouders in als verkopers

donderdag 16 oktober 2014 09:07

Stichting Promotie Veenendaal lanceerde afgelopen maand de opmerkelijke marketingchampagne Terug naar Huis. De Stichting schakelt grootouders in om startende gezinnen (terug) naar de stad te krijgen. Met de nieuwbouwerbeurs in het vooruitzicht, is er voor opa's en oma's op 22 oktober een heuse verkooptraining georganiseerd.

Om de doorstroming op de huurwoningmarkt in Utrecht te bevorderen, wil D66 starters tijdelijke huurcontracten voor sociale huurwoningen geven en daarnaast in te zetten op de bouw van woningen in het middelhuursegment. Zo meldde DeStadUtrecht.nl gisteren. De oproep is een concretisering van de standpunten aangaande de woningmarkt en scheefhuurders in het verkiezingprogramma van de partij.

'Blok moet huiswerk woningmarkt overdoen'

donderdag 16 oktober 2014 06:43

Huurders, woningcorporaties en gemeenten maken zich grote zorgen over de huurstijgingen voor kwetsbare huishoudens en het tekort aan vrijkomende betaalbare woningen. Dat schreven zij in een brief aan de Tweede Kamer, in reactie op een de jaarrapportage over de woningmarkt van minister Stef Blok (Wonen).

Premier Mark Rutte ziet weinig in een plan van werkgeversorganisatie AWVN om zzp’ers toegang te geven tot het stelsel van sociale zekerheid. Rutte waarschuwde dinsdagavond in een debat in de Eerste Kamer dat het voorstel leidt tot het versoberen van opgebouwde rechten van mensen in loondienst. De Rabobank signaleert in zijn Cijfers en Trends voor de makelaardij dat steeds meer makelaars als zzp'er aan de slag gaan.

Groeiprognose Duitsland flink lager

woensdag 15 oktober 2014 14:44

Duitsland heeft de economische groeiverwachting voor 2014 en 2015 fors verlaagd. Dat maakte het ministerie van Economische Zaken dinsdag bekend.

Pagina 1 van 108

DEZE MAAND IN VASTGOED

 • Deze maand in Vastgoed
  Deze maand in Vastgoed

  o.a.:

  Trendmeter 2014:

  consument en makelaar op een lijn?

  Interview Pieter van Duinen

  (Van Bruggen Adviesgroep)

Meld u aan voor de Vastgoedactueel nieuwsbrief

Vastgoedactueel_nieuwsbrief1