free templates joomla

In Amsterdam Nieuw-West is een leegstaand kantoorpand getransformeerd tot woongebouw met 229 ‘betaalbare’ huurwoningen. Aanstaande dinsdag vindt de officiële sleuteloverdracht aan wethouder Laurens Ivens en portefeuillehouder Wonen Ronald Mauer van de gemeente Amsterdam plaats.

Het grootste probleem op de woningmarkt is de haperende doorstroming, veroorzaakt door veel huizenbezitter met restschulden. Starters ondervinden daarentegen weinig hinder als ze een huis willen kopen. Buitengewoon hoogleraar Woningmarkt Johan Conijn vindt het dan ook geen ramp dat de starterslening een langzame dood sterft: “Daar zal de woningmarkt niet zo’n last van hebben.”

Passiefhuizen in verkoop in Spaarndam

donderdag 18 december 2014 09:00

Zeer zuinige passiefhuizen gingen op 16 december 2014 in de verkoop in Spaarndam. 36 eengezinswoningen, waarvan 5 passiefhuizen, gebruiken nagenoeg geen energie voor het verwarming van de woning en het tapwater.

Kopers van een energiezuinige woning kunnen per 1 januari 2015 9000 euro extra lenen. Het bedrag was 8000 euro in 2014 en wordt in 2015 dus iets opgehoogd. Het kabinet geeft hiermee een impuls aan de realisatie van energiezuinige woningen.

De Nederlandse Woonbond en de Huurdersvereniging Amsterdam slaan alarm over de dreigende huurstijgingen in Amsterdam en andere schaarstegebieden. Naast corporatiewoningen zullen vooral woningen in de particuliere sector snel in prijs stijgen.

Starters krijgen het nog moeilijker in 2015

dinsdag 16 december 2014 15:49

Volgend jaar kun je minder hypotheek krijgen voor de aankoop van een huis. Je kunt niet alleen minder lenen in verhouding tot de waarde van de woning (nu nog 104 procent en volgend jaar 103 procent.) Ook het maximale hypotheekbedrag dat je op basis van je inkomen kunt lenen daalt.

Woningeigenaren die via www.energielabelvoorwoningen.nl het energielabel voor hun woning willen aanvragen, kunnen worden gevraagd om bewijs aan te leveren van de door hen aangegeven woningkenmerken.

'Grote villa's zijn verleden tijd in België'

zaterdag 13 december 2014 07:57

De villamarkt in België zit al lange tijd in het slop. Met lange verkoopkooptijden en dalende prijzen als gevolg. De verkopers moeten hun verwachtingen bijstellen, klinkt het bij makelaars. En voor sommige panden is er maar één oplossing: de sloophamer, schrijft knack.be. Ook Nederlanders laten het afweten en tonen minder interesse om over de grens een villa te kopen.

Funda biedt makelaarskantoren de mogelijkheid om hun actuele vastgoedaanbod via een televisie te streamen met haar nieuwste innovatie: de funda voor Chromecast app. Zo kunnen makelaars 24/7 hun aanbod in hun etalage onder de aandacht brengen bij voorbijgangers.

Het Tuchtcollege Makelaardij Nederland heeft Neeskens Makelaars met kantoren in Goes, Tholen en Yerseke een hele forse reprimande gegeven. Volgens het college heeft Neeskens zich schuldig gemaakt aan een serie vergrijpen waardoor klanten en collega's zijn benadeeld en waardoor er nog meer onrust is veroorzaakt op de huizenmarkt.

Pagina 1 van 112

DEZE MAAND IN VASTGOED

 • Deze maand in Vastgoed
  Deze maand in Vastgoed

  o.a.:

  Vrees voor woningtekort:

  moet de overheid meer investeren in woningmarkt?

  Interview Nico Rietdijk

  (Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers)

Meld u aan voor de Vastgoedactueel nieuwsbrief

Vastgoedactueel_nieuwsbrief1