Leaderbord

free templates joomla
dinsdag, 01 september 2015 10:16

VEH wil dat Rijk ingrijpt bij bouwleges

Geschreven door

Vereniging Eigen Huis wil dat het Rijk gemeenten dwingt om voor bouwleges een uniforme kostprijsberekening te gebruiken. Ook dit jaar zijn er bij de kosten voor een bouwvergunning weer enorme verschillen tussen de diverse gemeenten, blijkt uit onderzoek van de vereniging.

dinsdag, 01 september 2015 09:56

Rente-oorlog barst los op hypotheekmarkt

Geschreven door

De concurrentie op de hypothekenmarkt neemt toe. Goed nieuws voor huizenkopers, want de aanbieders slaan elkaar om de oren met scherpe rentes. En de concurrentie zal alleen maar groter worden, zo is de verwachting, zo meldt ad.nl.

Makelaars die gespecialiseerd zijn in vrijstaande woningen in landelijke gebieden, waarschuwen dat het herstel van de markt nog ver weg is. Zo leveren veel woonboerderijen nog altijd slechts de helft op van de prijs die op de top van de markt werd betaald. Dit meldt fd.nl

zaterdag, 29 augustus 2015 00:00

'Chinese huizenopkopers bedreigen Amsterdam'

Geschreven door

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan maakt zich zorgen over het opkopen van panden in de historische binnenstad door Chinezen en Russen. In een interview met het FD noemt hij deze ontwikkeling, waarover diverse media deze zomer berichtten, een van de 'grote risico's' voor Amsterdam. 'En de hele gemeenteraad vindt dat met mij,' zegt hij. 'Dit is echt een verhaal om van te schrikken.' Dit meldt fd.nl.

maandag, 31 augustus 2015 08:41

'Positieve ontwikkeling regio Zuidoost-Brabant'

Geschreven door

Het gaat in de regio Zuidoost-Brabant, Eindhoven en omstreken, een stuk beter met de woningmarkt in vergelijking met één tot anderhalf jaar geleden, vertelt Chris van Roon, afdelingsvoorzitter van de NVM Zuidoost-Brabant. “Met name in de grotere gemeenten trekt de woningmarkt behoorlijk aan en is ook de prijsontwikkeling positief.”

maandag, 31 augustus 2015 08:15

'Schenkingsvrijstelling in 2017 weer omhoog'

Geschreven door

De schenkingsvrijstelling van ruim € 52.000 wordt per 2017 verhoogd naar een ton. Dat schreef Het Financieele Dagblad (FD), op basis van ‘betrouwbare bronnen rond het Binnenhof’. Dit meldt Vereniging Eigen Huis.

vrijdag, 28 augustus 2015 09:54

Succesvol samenwerken in 7 figuren

Geschreven door

Dr. Wilfrid Opheij is adviseur gespecialiseerd in het aangaan van allianties, netwerken en partnerships en co-auteur van Leren Samenwerken in organisaties (managementboek 2013). Ter begeleiding van het uitgebreide artikel Geen optie, maar noodzaak in de Special Samenwerken in Vastgoed magazine, stelde Opheij zeven figuren op die succesvol samenwerken inzichtelijker maken.

Een van de belangrijkste redenen dat samenwerkingen in de makelaardij moeilijk van de grond komen is de hoge concurrentiegraad. Toch is samenwerken mogelijk en bovendien nodig om de moderne consument te bedienen. Een kijkje buiten de eigen markt doet hoop gloren: want welke sector staat meer onder druk dan de retail?

vrijdag, 28 augustus 2015 09:11

Advertorial: Samen beter gevonden op Hoomer.nl

Geschreven door

Landelijk platform voor aankoopmakelaars

Al jaren wordt de dienst door de NVM gepromoot, maar de gemiddelde koper heeft zijn weg naar de aankoopmakelaar nog steeds niet gevonden. Het recent gelanceerde platform Hoomer.nl wil daar verandering in brengen. Consumenten vinden hier een landelijke dekking van regionale aankoopmakelaars en een transparant overzicht van hun deeldiensten en prijzen. 

vrijdag, 28 augustus 2015 08:50

SVn introduceert Restschuldlening

Geschreven door

Ongeveer 1 miljoen huishoudens in Nederland hebben een woning die 'onder water staat'. Om deze huishoudens te ondersteunen in hun verhuiswens en de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen, heeft het SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten) nu de Restschuldlening geïntroduceerd. Dit meldt NVM. 

Pagina 1 van 146

DEZE MAAND IN VASTGOED

 • Deze maand in Vastgoed
  Deze maand in Vastgoed


  Special Zelfstandig samenwerken 

  De heilige graal?

  De waarheid over ketensamenwerking

  Zzp'ers en eenmanszaken

  Samenwerken zonder personeel

  VOF, bv of maatschap

  Waarom, hoe en met wie?

  Coverinterview met Karel de Reus

  Architect, ontwikkelaar en vastgoedspecialist

Meld u aan voor de Vastgoedactueel nieuwsbrief

Vastgoedactueel_nieuwsbrief1