free templates joomla

Architecten krijgen opnieuw meer opdrachten

woensdag 01 oktober 2014 13:48

In het eerste halfjaar van 2014 is de bouwsom van door architecten ontvangen ontwerpopdrachten met ruim 37 procent gestegen ten opzichte van het eerste halfjaar van 2013. Mede dankzij deze opdrachten steeg ook de omzet van architectenbureaus. Toch ligt deze nog bijna 50 procent onder het niveau van 2008, schijft het CBS.

Dubbele provisie makelaar taboe

woensdag 01 oktober 2014 06:04

Tienduizenden huurders die de afgelopen jaren bemiddelingskosten hebben betaald aan een verhuurmakelaar, kunnen hun courtage aanvechten en terugvorderen.

VEH: vertrouwen woningmarkt stijgt nog altijd

dinsdag 30 september 2014 13:27

Het vertrouwen van huizenkopers blijft toenemen. Dit blijkt uit de Eigen Huis Marktindicator, dé thermometer van het consumentenvertrouwen in de woningmarkt, die in september steeg naar 100 punten. Dit is de hoogste waarde sinds de invoering van de stemmingsgraadmeter in 2004.

Bank of Scotland gaat in Nederland verder onder de naam Lloyds Bank en gaat haar hypotheekactiviteiten in ons land uitbreiden. Onder de naam Lloyds Bank wil de bank profiteren van de opleving van de woningmarkt. Lloyds Bank ziet de hypotheekaanvragen in Nederland stijgen en gaat de concurrentie aan met naar eigen zeggen scherpe tarieven.

Meeste nieuwbouw in Amsterdam sinds de crisis

maandag 29 september 2014 08:20

De woningbouwproductie in Amsterdam is weer op gang gekomen. In de eerste acht maanden van dit jaar zijn 2636 woningen in aanbouw genomen, bijna evenveel als het hele vorige jaar. Dit blijkt uit de jongste bouwcijfers die wethouder Laurens Ivens (SP) heeft gepresenteerd.

Voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland noemt twee items die bovenaan het lijstje staan van zijn werkgeversorganisatie: kosten op arbeid en woningbouwproductie. De één moet drastisch omlaag, de ander fors omhoog. Hij is blij met het voorzichtige herstel van de bouw en ziet perspectieven voor de woningmarkt. “De dynamiek komt langzaamaan terug. Het is nú tijd voor kopers om in te stappen", zegt hij in het nieuwe NVMagazine.

 

In de Verenigde Staten gebruiken steeds meer makelaars de tool ‘Closing Time’ om huizenkopers bij te staan als het gaat om het afwikkelen van het hele koopproces. Closing Time is een digitale ‘to do’ -lijst waarbij de koper stap voor stap wordt begeleid. De makelaar houdt ondertussen overzicht wat gedaan is en wat nog gedaan moet worden. Per saldo betekent het minder stress voor de huizenkoper.

Mogelijk lucht voor hypotheken onder water

vrijdag 26 september 2014 07:04

Er komt mogelijk wat lucht voor mensen die een hypotheek 'onder water' hebben, wat het geval is als de schuld hoger is dan de waarde van het huis. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën wil met banken gaan praten over de mogelijkheid dat mensen die in de problemen zitten hun hypotheekschuld boetevrij kunnen herfinancieren. Daarna zullen ze dan een lagere rente betalen.

Hypotheekrente daalt verder

donderdag 25 september 2014 05:41

Diverse geldverstrekkers hebben afgelopen week de hypotheekrente verlaagd. Woonfonds, Centraal Beheer Achmea, Moneyou, Florius, Delta Lloyd, Hypotrust, Bank of Scotland, Argenta en ABN Amro hebben vorige week de rente verlaagd. BLG Wonen en SNS Bank volgden maandag met een renteverlaging.

Ouderen kopen meer, jongeren stuk minder

woensdag 24 september 2014 07:09

Jongeren hebben veel meer last van de woningmarktcrisis dan ouderen. 65-Plussers kopen twee keer zoveel woningen vergeleken met vijf jaar geleden. Jongeren tot 25 jaar juist een kwart minder. Dat blijkt uit een analyse van de jongste cijfers van het CBS en het Kadaster.

Pagina 1 van 106

DEZE MAAND IN VASTGOED

 • Deze maand in Vastgoed
  Deze maand in Vastgoed

  *De beste woningmarkt-regio's
  *Interview Kees Verhoeven (D66)
  *Thema Vastgoedstyling
  *Makelaar bouwt Wooncafé
  *Klantwaarde Award van start


  Kennismaken met Vastgoed? Neem nu een proefabonnement (3 nummers voor € 17,50 excl. BTW).

Meld u aan voor de Vastgoedactueel nieuwsbrief

Vastgoedactueel_nieuwsbrief1