3-tips-open-huis

Twee keer per jaar wordt door de NVM een landelijke Open Huizen Dag georganiseerd. Op een zaterdag in het voorjaar en in het najaar openen verkopers van 11:00 tot 15:00 uur hun deuren voor potentiële kopers. Ik adviseer mijn klanten om altijd hieraan mee te doen, want…..

tekst: Liesbeth Oldeman van LO Studio

Twee keer per jaar wordt door de NVM een landelijke Open Huizen Dag georganiseerd. Op een zaterdag in het voorjaar en in het najaar openen verkopers van 11:00 tot 15:00 uur hun deuren voor potentiële kopers. Ik adviseer mijn klanten om altijd hieraan mee te doen, want…..

Open Huis is de meest laagdrempelige manier om kijkers in je huis te krijgen!
Waarom is Open Huis zo laagdrempelig?

  •     kijkers hoeven geen afspraak te maken
  •     kijkers kunnen meerdere huizen op een dag bezichtigen
  •     zonder makelaar kun je een huis bekijken, waardoor een bezichtiging vrijblijvender aanvoelt

Mis die kans niet als verkoper! Zorg dat jij er helemaal klaar voor bent en je huis tip-top in orde! Ik hoor je al zeggen… “Ja maar als er nu helemaal niemand komt, dan is het allemaal voor nikt geweest. Verspilde energie en tijd.” Inderdaad, dat is niet leuk. Wachten op kijkers en dan na 4 uur tot de conclusie komen dat er niemand is geweest. Dat is een enorme teleurstelling. Want jouw huis is zeker de moeite waard om bekeken te worden.

Vandaar mijn 3 tips, waarmee je gegarandeerd kijkers trekt tijdens een Open Huis. Want zou het niet heerlijk zijn dat je naar aanleiding van die dag je huis wel verkoopt? Het is toch zonde die kans mis te lopen? Iedere verkoop heeft een eerste bezichtiging nodig. Dus zorg dat er kijkers komen. Die dag is dat extra makkelijk!

3 Tips die zorgen dat je kijkers trekt tijdens een Open Huis

1. Bepaal of jouw vraagprijs reëel is

Het blijkt dat nog steeds dat sommige huizen, vooral die al wat langer te koop staan, te hoog geprijsd zijn. De afgelopen jaren zijn de verkoopprijzen fors gedaald. In sommige delen van het land zijn de prijzen alweer op het niveau van voor de crisis, maar dat is lang niet overal het geval. Check op Funda of de prijs van jouw huis (nog) klopt. Wees echter ook niet bang om iets hoger met de vraagprijs te gaan zitten dan de concurrentie als jouw huis écht meer te bieden heeft.

Doe zelf goed onderzoek naar de woningprijzen in jouw buurt. Kom je er niet uit, informeer dan bij je makelaar. Een goede lokale makelaar weet precies hoeveel jouw woning waard is en wat een reële vraagprijs is.

2. Word gevonden op Funda

Als jouw woning al in de verkoop staat, zoek dan eens op Funda naar jouw huis. Dat kun je doen op prijsklasse, aantal kamers, woonoppervlakte, etc. Check op welke pagina en positie jouw huis verschijnt in de zoekresultaten. Als je niet op de eerste pagina komt te staan, dan is het tijd voor actie. Denk maar aan Google. Hoe vaak klik jij door naar de volgende pagina als je iets op internet zoekt? Lang niet altijd.

Binnen Funda kun je hoger in de zoekresultaten komen, wanneer je extra ‘features’ aan je presentatie toevoegt. Denk aan interactieve plattegronden, video, 360º-foto’s, etc. Als je deze onderdelen naast je normale fotopresentatie aan Funda toevoegt, stijgt jouw positie binnen Funda. Zie ook mijn dienst Fantastische Foto’s voor Funda.

3. Zorg voor foto’s die smoelen

Ieder huis op Funda heeft een fotopresentatie. Maar lang niet iedere fotopresentatie is aantrekkelijk of geeft een juist beeld van een woning. Je ziet daar soms miljoenenwoningen te koop staan, waar de triestheid van afdruipt. Maar andersom is ook het geval. Een ‘normale’ rijtjeswoning kan eruit springen, omdat die perfect gestyled en gefotografeerd is. 
Foto’s die smoelen verleiden kijkers eerder tot een bezichtiging.

Ik weet dat het lastig is maar probeer objectief, door de ogen van een koper, de foto’s van jouw huis te bekijken. Geven de foto’s je een goed gevoel? Staat die mooie open haard er goed op? Is er van iedere slaapkamer een foto aanwezig? Kloppen de buitenfoto’s nog met het seizoen?  Zo niet, kom in actie! Maak je huis aantrekkelijk en laat nieuwe professionele foto’s maken, die ervoor zorgen dat je kijkers trekt!

Lees meer blogs van Liesbeth Oldeman