Debat Hoogbouw III - Een vorm van verdichten

In het derde debat van deze reeks, georganiseerd door Architectuurcentrum Amsterdam, kijken ze niet alleen naar hoogbouw, verlaten ze de Sluisbuurt en steken ze over naar de Noordelijke IJ-oever.

Plannen zijn gemaakt

Versnellen of vertragen, verdichten of verdunnen en verhogen of verlagen? Voor de zuidelijke IJ-oever zijn vele visionaire en/of turbulente plannen gemaakt, verguisd en gerealiseerd. De noordelijke IJ-oever staat een evenzo grote transformatie te wachten: van Waterland, de Oranjesluizen en Draka in het Oosten tot Buiksloterham, de NDSM, de noorder IJ-plas en de verbinding met Zaanstad in het Westen. Wat moet de kwaliteit zijn van deze verdichte en verdunde gebieden en wat is de rol van de verbindende gebieden die de oever tot een geheel kunnen maken?

Programma

Debat Hoogbouw III begint met een column van de Architect in Residence van Architectuurcentrum Amsterdam, Peter Defesche, die terugblikt op de afgelopen twee debatten en alle artikelen die zijn verschenen. Tegelijkertijd biedt hij een perspectief dat de Sluisbuurt en de vermeende generatiekloof ontstijgt. Daarna volgen drie interviews, met respectievelijk een landschapsarchitect, een stedenbouwkundige en een architect.

Met o.a.

  • Architect in Residence Peter Defesche (architect, stedenbouwkundige en oprichter dvdp architectuur en stedenbouw)
  • Kay Hughes (architect en oprichter Khaa London)
  • Jandirk Hoekstra (directeur H+N+S Landschapsarchitecten)

Wilt u meepraten over de bouwontwikkelingen in Amsterdam? Bent u benieuwd naar wat anderen te zeggen hebben? Kom dan naar het debat op 12 september.

Algemeen

Datum: dinsdag 12 september
Tijd: inloop 19.30, aanvang 20.00 uur
Locatie: wordt nader bekend gemaakt
Prijs: €5,-  te koop in onze webshop
Voertaal: LET OP, de voertaal van de avond is ENGELS

Meer informatie kunt u hier vinden. Aanmelden kan hier ook.

Voeg dit evenement toe aan mijn agenda