Categorieën 2016

In 2016 worden de Woningmakelaar van het Jaar Awards in zes categorieën uitgereikt.

De woningmakelaar van het jaar jury award

Juryprijs
Voor het eerst wordt dit jaar één juryprijs uitgereikt; dé Woningmakelaar van het Jaar Jury Award. De jury beoordeelt de deelnemende woningmakelaars op hun visie op het vakgebied en hoe zij die in de praktijk vertalen naar hun eigen onderneming. Wat is uw businesscase en hoe vloeit uw marketing- en communicatiestrategie daaruit voort? Of u nu kort of lang actief bent, gespecialiseerd of niet. Het gaat erom dat u helder voor ogen heeft wie u wilt zijn, wat u wilt bereiken en hoe u daar denkt te komen. Bij wie sluiten doelstelling en strategie het beste op elkaar aan, bij wie komt de ervaring van de consument overeen met de ambities van de makelaar? Wie heeft duidelijk bestaansrecht in deze uitdagende en dynamische tijd? Die makelaar is dé Woningmakelaar van het Jaar 2016.

Live pitchen

Uit de ingezonden businesscases wordt door een vakjury een selectie van genomineerden gemaakt. Deze genomineerden dienen hun case tijdens de awarduitreiking live ten overstaan van de jury en het publiek te pitchen. De beoordeling van de jury over de ingezonden case en de pitch samen bepaalt de winnaar van de Woningmakelaar van het Jaar Jury Award. Afwezigheid tijdens de pitch betekent daarom uitsluiting van deelname. Een ieder die werkzaam is bij het genomineerde makelaarskantoor mag voor de pitch worden opgevoerd.

Voorwaarden

* De Woningmakelaar van het Jaar Jury Award wordt enkel uitgereikt aan een makelaar, makelaarskantoor of samenwerkingsverband waar een makelaar onderdeel van uitmaakt.
* De in te dienen case moet zijn gebasseerd op de meest actuele bedrijfsgegevens.
* De case moet volledig zijn beschreven volgens de in te vullen vragenlijst. Wanneer gevraagde gegevens niet beschikbaar zijn en voor dit gebrek geen goede reden wordt opgegeven, kan in de voorselectie worden geconcludeerd dat de case niet voldoet aan het gewenste niveau.

U kunt geen case meer indienen. Bekijk de genomineerden voor de jury award hier.

Verkoopmakelaar Award

Publieksprijs
Welk kantoor is de meest gewaardeerde verkoopmakelaar van zijn provincie? En welke van heel Nederland? Het is de klant die bepaalt! Via deze site kunnen klanten hun stem uitbrengen op de in hun ogen beste verkoopmakelaar. Als makelaarskantoor zorgt u dat u hier staat ingeschreven, zodat klanten u kunnen vinden en hun stem kunnen uitbrengen.

De provinciale winnaars vormen de genomineerden voor de Nationale Verkoopmakelaar Award.

De stembussen zijn gesloten.

Aankoopmakelaar Award

Publieksprijs
Welk makelaarskantoor heeft de beste indruk achtergelaten bij de kopers die hij vertegenwoordigde? De huizenkopers geven zelf het antwoord. Via deze site kunnen klanten hun stem uitbrengen op de in hun ogen beste aankoopmakelaar. Als makelaarskantoor zorgt u dat u hier als aankoopmakelaar staat ingeschreven, zodat klanten u kunnen vinden en hun stem kunnen uitbrengen. 

De stembussen zijn gesloten.

Verhuurmakelaar Award

Publieksprijs
Vastgoed reikt ook dit jaar weer de Verhuurmakelaar van het Jaar Award uit. Welke verhuurmakelaar begrijpt de markt en zijn huurders als geen ander? Klanten kunnen stemmen op de in hun ogen beste verhuurmakelaar. Als makelaarskantoor zorgt u dat u op deze site staat ingeschreven, zodat klanten u kunnen vinden en hun stem kunnen uitbrengen.

 

De stembussen zijn gesloten.

Nieuwbouwmakelaar Award

Publieksprijs
Nieuwbouw is een belangrijk specialisme. Ontwikkelaars vragen van een makelaar meer dan alleen de benodigde vakkennis; zij eisen enthousiasme, creativiteit, vasthoudendheid en een grote gunfactor. Een goede nieuwbouwmakelaar kent de regionale woningmarkt als zijn of haar eigen achtertuin en fungeert daarin als de ogen en oren van de ontwikkelaar. Een groot en welwillend netwerk kan niet ontbreken en het kantoor weet zich altijd zichtbaar te maken in de omgeving.

Heeft u zich aantoonbaar bewezen in de nieuwbouw, motiveer dan bouwbedrijven, corporaties en projectontwikkelaars om u als makelaar aan te dragen. Aan de hand van deze aandragingen ontstaat een lijst van tien genomineerden. Vervolgens beslist de consument welke van deze tien nieuwbouwmakelaars de kopers het beste ondersteunt bij het aanschaffen van een nieuwbouwwoning en dus met deze publieksprijs naar huis gaat. 

Logischerwijs betrekt Vastgoed de projectontwikkelaars en ontwikkelende bouwbedrijven bij de zoektocht naar kanshebbers voor deze award, via de NEPROM, Bouwfonds en de NVB. Aangesloten projectontwikkelaars en bouwpartijen worden gevraagd de in hun ogen goede nieuwbouwmakelaars aan te dragen. 

Aandragen en stemmen

De stembussen zijn gesloten.

Online Makelaar Award

Publieksprijs

In het digitale tijdperk waarin we leven, zijn ook online makelaars niet meer weg te denken. De online makelaar is qua werkwijze en dekkingsgraad niet te vergelijken met de traditionele makelaar. Daarom is in 2015 deze specifieke categorie in het leven geroepen. Welke online makelaar staat in 2016 volgens zijn klanten garant voor de beste dienstverlening? Zowel online aankoop-, verhuur- als verkoopmakelaars kunnen zich voor deze categorie aanmelden. 

Makelaars die volgens de criteria in de online categorie vallen, zijn uitgesloten van deelname aan de andere publieksprijzen.

Criteria
  • U bent een Online Makelaar wanneer u een online strategie met digital based communicatie en dienstverlening bedrijft.
  • Onder deze dienstverlening vallen onder andere de woningopname (verkoop/verhuur), het voeren van de onderhandelingen en het begeleiden van de klant bij contractuele zaken. 
  • Uitgangspunt van uw bedrijfs- en uw marketingstrategie is dat u online benaderbaar en actief bent, in eerste instantie geen fysiek bezoekadres voert, in beginsel geen individueel maatwerk biedt maar een of meerdere standaard pakket(ten) die eventueel door de klant zijn uit te breiden, participatie van de verkoper verlangt, goedkoper bent dan een traditionele makelaar, dat er gebruikt wordt gemaakt van andere verdienmodellen dan de traditionele courtage.
  • De woningen worden minimaal eenmalig bezocht door een makelaar of taxateur. Deze makelaar of taxateur is in dienst van de online makelaar, of is een externe partij waarmee een samenwerkingsverband is afgesloten.
  • De online makelaar kan zowel de landelijke als een regionale markt bedienen en kan een of meerdere kantoren bezitten. 

Indien u online makelaar bent maar uzelf niet in één of meerdere van bovenstaande criteria kunt vinden, neem dan contact op met de organisatie.

Deelnemen

Door het aanmaken van een account, maakt u het mogelijk dat klanten op uw kantoor kunnen stemmen. Bij het aanmaken van uw profiel vinkt u de checkbox 'online makelaar' aan. Vanaf dat moment dingt u mee naar de Online Makelaar Award.

LET OP!

De stemmen worden - net als bij de overige publieksprijzen - vertaald naar een aantal punten. Hierbij worden onder andere de hoogte van het beoordelingscijfer en de moeite die de klant neemt om te stemmen, meegenomen in de weging. Met andere woorden: het aantal stemmen is níet per se doorslaggevend

De stembussen zijn gesloten. 

U kunt niet meer meedoen aan de Woningmakelaar van het Jaar 2016. Op 24 november zijn de awards uitgereikt. Bekijk de winnaars hier.