Aansprakelijkheid franchisegever

De Hoge Raad heeft met het arrest van 24 februari 2017, ECLI:NL:HR:2017:311 (Street-One) de aansprakelijkheid uitgebreid van de franchisegever die, voorafgaand aan het sluiten van de franchiseovereenkomst, een onjuiste prognose omtrent de te verwachten omzet voorhoudt aan haar wederpartij.

Rots-Vast, Domica en 123 Wonen zijn in de eerste helft van dit jaar de drie grootste verhuurmakelaars van Nederland. Dat blijkt uit de twee Top 25 lijsten van verhuurmakelaars die online huurplatform Pararius samenstelde voor Vastgoed.

 

Franchiseformules worden onder meer op de proef gesteld door snelle technologische ontwikkelingen. Het antwoord ligt volgens de ING in het aanpassingsvermogen van de formule. Transparantie voor franchisenemers, het op één lijn brengen van belangen, het toedelen van een duidelijke rol aan franchisenemers bij de verandering en het benoemen van de dynamiek in contracten zijn onderdelen daarvan. Dit stelt het ING Economisch Bureau in de publicatie ‘Maak uw franchiseformule futureproof’.

 

De RE/MAX-franchiseformule breidt wereldwijde positie verder uit; RE/MAX LLC te Denver heeft de masterfranchise rechten voor Japan verkocht. Japan is qua omvang de nummer drie economie van de wereld. Deze stap versterkt de RE/MAX-positie in Azië.

 

De Nederlandse en Estse regio’s van franchiseformule RE/MAX gaan werken met software van Wazzup. Ze gaan gebruikmaken van de CRM-software, de websiteoplossingen en de Social Media-instrumenten van het bedrijf uit Arnhem.

 

Franchiseformule RE/MAX is dit jaar wederom de hoogst genoteerde makelaarsformule in de Franchise Times Top 200 van 2012. Het is het vierde jaar op rij dat RE/MAX de hoogste positie van alle franchiseorganisaties in de makelaardij behaalt in deze ranglijst.

 

Pagina's