Bij een aantal hypotheekverstrekkers is het sinds deze week mogelijk een offerte aan te vragen volgens de normen van 2020. Als gevolg van de verhoogde NGH-tarieven daalt de hypotheekrente opnieuw.

Drie op de vier zelfstandig ondernemers verwachten dat zij bij een hypotheekaanvraag over meer eigen geld moeten beschikken dan mensen die in loondienst werken. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau GfK, in opdracht van De Hypotheker.

Vastgoed Actueel Hypotheekupdate Q3 2019

Ondanks de aanhoudende, stijgende huizenprijzen blijven Nederlanders kooplustig. Uit de hypotheekupdate van IG&H blijkt dat de hypotheekmarkt zijn beste derde kwartaal sinds 2007 achter de rug heeft. Directeur Joppe Smit: "De gemiddelde hypotheeksom is gestegen tot een nieuwe recordhoogte van 324.000 euro."

Vastgoed Actueel Hypotheekbarometer

Op 1 oktober hadden bijna 70.000 consumenten een betalingsachterstand van minimaal drie maanden op hun hypotheek. Dit is een afname van ongeveer 12,5% ten opzichte van een jaar eerder. Dit blijkt uit de Hypotheekbarometer van Stichting BKR.

Vastgoed Actueel DNB

De Nederlandsche Bank (DNB) grijpt in op de woningmarkt. Banken moeten eind 2020 gezamenlijk circa 3 miljard euro meer kapitaal aanhouden voor hun hypothecaire leningenportefeuilles. Verwacht wordt dat de rentes hierdoor met zo’n 0,02 procent omhoog zullen gaan.

Pagina's