Uit onderzoek van meritus hoogleraar Friso de Zeeuw en onderzoeker Geurt Keerts in opdracht van NVB blijkt dat Nederlanders een sterke voorkeur hebben voor grondgebonden woningen. In werkelijkheid worden er vooral appartementen gebouwd.

Minister Stientje van Veldhoven (Milieu en Wonen) verwacht ‘een flinke dip’ in het aantal nieuwe woningen dat wordt opgeleverd. Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer. Dit jaar en volgend jaar wordt maar voor 47.000 woningen een vergunning verleend, schat haar ministerie.

Vastgoed Actueel Nieuwbouwbewoners

Bewoners van een nieuwbouwwoning komen vaker bij de buren over de vloer dan bewoners van bestaande woningen. Ook ondernemen ze meer activiteiten met de buurt en spelen de kinderen vaker met elkaar. Dat blijkt uit onderzoek van DirectResearch in opdracht van Nationale-Nederlanden.

Vastgoed Actueel Pararius Nieuwbouw

Pararius en Nieuwbouw Nederland bundelen hun krachten door middel van een koppeling tussen beide platforms. Het bereik voor projectontwikkelaars wordt hiermee groter en dagelijkse processen eenvoudiger, meldt Pararius. 

Pagina's