hypotheken

Hypotheekklanten van ING, bijBouwe, Allianz en Hypotrust Goede Start worden bij de keuze voor een lange rentevast periode misleid door de zogeheten verhuisregeling, vindt Vereniging Eigen Huis. Die regeling moet het mogelijk maken om de huidige, zeer lage hypotheekrente in de toekomst mee te nemen naar een volgende woning. Het gaat hier met name om hypotheken die worden afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Vertrouwen woningmarkt VEH Marktindicator

Na drie opeenvolgende maanden van een lichte daling stabiliseerde de Eigen Huis Marktindicator in maart op 110 punten. De verkiezingen blijken daarmee geen, of zelfs een stabiliserende invloed te hebben gehad op het consumentenvertrouwen in de woningmarkt. Toch zijn de vooruitzichten voor de komende twaalf maanden iets minder positief.

Woningmarktcijfers

De gemiddelde koopsom over de eerste twee maanden van 2017 bedraagt €255.800. Dat is een stijging van 8,1% ten opzichte van de eerste twee maanden van een jaar eerder. De verschillen per provincie lopen uiteen van een stijging van 4,6% in Drenthe tot 12,7% in Utrecht. 

Pagina's