Vastgoed Actueel woningprijs oktober 2019

Bestaande koopwoningen waren in oktober 6,1 procent duurder dan in oktober 2018. De prijsstijging is dezelfde als in september. ​Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Vastgoed Actueel prognose Rabobank 2020

De huizenprijzen stegen in het derde kwartaal opnieuw minder hard, maar de prijsstijging is dit jaar tot nu toe wel groter dan eerder verwacht. In Friesland, Drenthe en Zeeland lag het tempo waarmee huizen duurder worden in de eerste drie kwartalen zelfs hoger dan vorig jaar. Economen van de Rabobank passen hun prijsvoorspelling voor 2020 daarom aan van 4,0 naar 4,5 procent.

De impasse rond de stikstofuitstoot kan de huizenprijzen verder opdrijven, zegt ABN Amro. Er worden minder vergunningen voor nieuwbouw afgegeven. Daardoor worden minder woningen gebouwd, terwijl de vraag nog hoog is, en dat heeft een prijsopdrijvend effect.

Vastgoed Actueel Randstedelingen verhuizen steeds vaker naar het oosten

In drie jaar tijd is het aantal verhuizingen vanuit de Randstad naar Overijssel en Gelderland met 40 procent toegenomen, van 8.000 naar 11.000 in 2018. De verwachting van onderzoeksbureau RIGO is dat dit aantal de komende jaren verder toeneemt. 

Vastgoed Actueel Van Veldhoven

Omdat minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken langer dan verwacht afwezig is vanwege complicaties na een medische behandeling, wordt zij voorlopig vervangen. Stientje van Veldhoven, nu nog staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, wordt minister voor Milieu en Wonen.

Pagina's