Vastgoed Actueel Prinsjesdag

Het kabinet komt vandaag met een maatregel die de stijging van de huren moet beperken. Dat bevestigen bronnen rond het kabinet aan de politieke redactie van RTL Nieuws. NVM pleit op Prinsjesdag voor het aanstellen van een of meer woningmarktregisseurs.

De gemiddelde WOZ-waarde van woningen is in 2019 voor het vierde jaar op rij gestegen. Op 1 januari 2019 bedroeg de gemiddelde WOZ-waarde 248 duizend euro per woning, 7,8 procent meer dan een jaar eerder. Dat is zowel de hoogste waarde ooit als de sterkste stijging sinds jaren.

Vastgoed Actueel levensloopbestendig

De gemeente Zevenaar geeft groen licht aan de Stimuleringslening Toekomstbestendig Wonen. Inwoners van deze gemeente kunnen sinds 1 augustus een lening gebruiken voor het levensloopbestendig maken van hun woning, asbestsanering en sloop- en herstelwerkzaamheden. Een belangrijke voorwaarde is dat met de werkzaamheden minimaal één energiebesparende maatregel wordt genomen.

Vastgoed Actueel Nieuwbouwwoning

In de eerste zes maanden van 2019 zijn ruim 4% minder nieuwe woningen verkocht in vergelijking met een jaar geleden. In totaal verkochten ontwikkelaars en woningbouwers 16.117 nieuwbouwwoningen. Dit schrijft NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers in de nieuwste Thermometer Koopwoningen.

Vastgoed Actueel zeven maanden 2019

In de eerste zeven maanden van 2019 hebben kopers gemiddeld €303.300 voor hun woning betaald, 7,2% meer dan vorig jaar in deze periode. De verschillen per provincie zijn erg groot. De grootste koopsomstijging zien we in Zeeland: +13%.

Vastgoed Actueel award KPE

Op 22 augustus is de Mestreechter Geis Award 2019 uitgereikt aan Bouwbedrijven Jongen. Deze prijs wordt ieder jaar door KPE Groep overhandigd aan een organisatie binnen de bouw- en vastgoedbranche die het afgelopen jaar de meest innovatieve en persoonsgerichte opleiding, training of cursus heeft ontwikkeld voor haar medewerkers.

Pagina's