Vastgoed Actueel Den Haag

In Den Haag zijn in 2016 1.755 nieuwbouwvergunningen verleend, tegenover 614 in 2013. Volgens Bouwend Nederland is deze stijging echter niet genoeg om het toenemende aantal inwoners een dak boven het hoofd te geven.

Van de Nederlanders die via Airbnb hun woning verhuren, verhuurt 42% de woning langer dan zestig dagen. Airbnb zelf beweert dat slechts 15,7% van de deelnemende Amsterdammers in die periode (juni 2016-juni 2017) die grens passeerde.

Het gaat weer goed met de Nederlandse consument. Na de magere crisisjaren hebben huishoudens eindelijk weer meer te besteden en dat zie je terug in stijgende uitgaven. Nederlanders blijken hierbij vooral meer aan diensten uit te geven.

woningen voor ouderen

In Brabant, Overijssel en Flevoland zijn de meeste woningen geschikt voor ouderen. De kustgemeenten (zowel aan de west- als de noordkust) en de meer welgestelde regio's (zoals 't Gooi) hebben de minste van deze woningen. Dat is opmerkelijk, omdat juist in deze gemeenten ook relatief veel ouderen wonen. Zo blijkt uit de Geroscoop: het onderzoek naar geschikte woningen en woonbuurten voor ouderen in Nederland.

Nu het aantal woningverkopen dit jaar fors hoger uitpakt dan verwacht, stellen de Rabobank en de ABN AMRO hun verwachting voor de huizenprijzen in 2017 bij. Waar de Rabobank eerder uitging van een prijsstijging van 5 tot maximaal 7%, verwacht ze nu een gemiddelde stijging van 6,5%. ABN AMRO stelt haar verwachtingen bij van 5 naar 7%.

starters wijken uit naar oost en zuid nederland

Al een aantal kwartalen op rij is sprake van een opvallende stijging bij de groep jongvolwassen starters op de huizenmarkt. Dat blijkt uit de Hypotheek Index van De Hypotheker. Maar kopen in de Randstad blijkt voor hen nog te lastig, waardoor veel starters uitwijken naar Limburg, Gelderland en Overijssel.

 

BPD onderdeel van Rabobank

BPD zal per 1 juli 2017 als toekomstbestendige deelneming een rechtstreeks onderdeel zijn van Rabobank. Hierdoor kan BPD, als onderdeel van een solide aandeelhouder, haar strategie gericht op een krachtig groeiperspectief, verder vormgeven. Rabobank bevestigt hiermee haar commitment aan BPD dat, als sterke Europese gebiedsontwikkelaar een belangrijke bijdrage levert aan het bereiken van de strategische doelstellingen van Rabobank.

Pagina's