Vastgoed actueel - CBS

Bestaande koopwoningen waren in augustus 9,3 procent duurder dan in augustus 2017. Dit is een grotere prijsstijging dan in de voorgaande maanden. Dit blijkt uit het onderzoek van het CBS en het Kadaster naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland.

vastgoed actueel- veh

Vereniging Eigen Huis blikt samen met de Eigen Huis Marktindicator terug op de woningmarkt in de afgelopen 10 jaar. Wat begon met diepe dalen, eindigde in ongekende pieken. Toch vinden consumenten het in 2018, net als in 2008, nu geen gunstig moment een woning te kopen. 

Vastgoed actueel - nieuwbouw

In één straat in Lelystad worden deze maand in 28 dagen 28 huizen neergezet. Een hele straat vol met kant en klare woningen. Trappen, badkamers: alles zit erin. De komende maand wordt hier iedere dag een huis neergezet. 28 in totaal. Er komen (bijna) geen bouwvakkers aan te pas, schrijft RTL Nieuws. 

Vastgoed actueel - zonnepanelen

Experts pleiten voor een wettelijke APK-keuring voor zonnepaneelinstallaties om de brandveiligheid van dat soort systemen beter te garanderen. De brand- en elektrotechnische experts vinden dat nodig, nu blijkt dat het aantal zonnepaneelbranden in 2018 sterk is toegenomen.

Vastgoed Actueel platform

Via het nieuwe online platform Inschrijvenwonen.nl kan iedereen zien hoe vaak en hoe veel er op een woning geboden is en onder welke voorwaarden dat is gebeurd. Het eerste grote project, 69 woningen in Eindhoven, wordt momenteel op deze manier verkocht.

Vastgoed actueel - starters

Het optimisme over de woningmarkt is dit jaar getemperd, blijkt uit het jaarlijkse Prinsjesdagonderzoek van EenVandaag onder bijna 17.000 mensen. Terwijl vorig jaar de meerderheid zag dat het beter ging. De zorgen gaan dit jaar voornamelijk over de betaalbaarheid van woningen, vooral voor jongeren.

Vastgoed actueel - het kadaster

Er zijn 20.892 woningen verkocht in augustus. Dat is een stijging van 0,5 procent vergeleken met augustus 2017. Zo nam het aantal verstrekte hypotheken ten opzichte van dezelfde periode verleden jaar toe met 9,6 procent naar 31.972. Dat schrijft Het Kadaster.

Vastgoed actueel - claims

De Stichting WoekerClaims gaat naast individuele woeker-polis claims consumenten en bedrijven ook op andere terreinen ondersteunen met het indienen van een claim. Hierbij valt te denken aan te hoge boeterentes en opslagen op hypotheekrentes. Dat schrijft InFinance.

Pagina's