donderdag, juli 29, 2021
huizenprijzen buiten grote steden

Huizenprijzen buiten grote steden stijgen sneller dan erbinnen

0
Kopers in landelijke gemeenten komen steeds vaker uit steden in de eigen regio. De prijzen buiten de grote steden stijgen nu sneller dan daarbinnen. Dat blijkt uit kwartaalcijfers van het Kadaster.
nieuwbouwappartementen

Grootste verkoop nieuwbouw sinds 2006, vooral nieuwbouwappartementen

0
In de eerste helft van 2021 werden 19.500 nieuwbouwwoningen verkocht. Dat is het hoogste aantal sinds 2006. Het hoge aantal verkopen is vooral te danken aan de verkoop van nieuwbouwappartementen.
prijsstijging

Prijsstijging in juni bijna 15%

0
De prijzen van bestaande koopwoningen lagen in juni 14,6% hoger dan een jaar eerder. Dat is de grootste prijsstijging sinds december 2000. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.
verhuizen

Verhuisafstand groeit in krappe markt, doorstromers wachten vaker af

0
De gemiddelde verhuisafstand neemt toe. Bij een krappe woningmarkt zijn vooral koopstarters bereid verder weg te wonen. Doorstromers lijken intussen vaker af te wachten met een nieuwe woning.
makelaarstarieven 2021

Makelaarstarieven 2021 stijgen mee met huizenprijzen, concurrentie neemt toe

0
De makelaarstarieven over het eerste half jaar van 2021 liggen gemiddeld op €4.185, ofwel 1,11% van de verkoopopbrengst. Dat blijkt uit onderzoek van Mijn Verkoopmakelaar.