donderdag, juli 29, 2021
huurprijzen

NVM: huurprijzen stijgen, maar niet overal

0
De gemiddelde transactieprijs per vierkante meter kale huur is in het tweede kwartaal van 2021 - vergeleken met het tweede kwartaal van 2020 - gemiddeld met 5,2% gestegen voor woonhuizen en 6,3% voor appartementen. Dit blijkt uit de nieuwste kwartaalcijfers transactiedata vrije sector huurwoningen van Vastgoedmanangement Nederland (VGM NL) en NVM.
huizenprijzen buiten grote steden

Huizenprijzen buiten grote steden stijgen sneller dan erbinnen

0
Kopers in landelijke gemeenten komen steeds vaker uit steden in de eigen regio. De prijzen buiten de grote steden stijgen nu sneller dan daarbinnen. Dat blijkt uit kwartaalcijfers van het Kadaster.
Vastgoed Actueel verbouwing

Verbetering 22.000 woningen met geld uit Volkshuisvestingsfonds

0
Demissionair minister Ollongren (BZ) heeft bekendgemaakt welke gemeenten en regio's een bijdrage krijgen uit het Volkshuisvestingsfonds om woningen en de omgeving in kwetsbare gebieden te verbeteren.
nieuwbouwappartementen

Grootste verkoop nieuwbouw sinds 2006, vooral nieuwbouwappartementen

0
In de eerste helft van 2021 werden 19.500 nieuwbouwwoningen verkocht. Dat is het hoogste aantal sinds 2006. Het hoge aantal verkopen is vooral te danken aan de verkoop van nieuwbouwappartementen.
starterslening gemeenten

Gemeenten rekken starterslening op ondanks negatief advies toezichthouders

0
Terwijl toezichthouders zich zorgen maken dat starters steeds meer lenen voor de aankoop van een huis, stellen gemeenten nieuw geld beschikbaar. Ze verruimen de starterslening. Dat blijkt uit een inventarisatie van het FD. Door de...