Home 2

Food

Sport

Lifestyle

Dossiers

 • VEH: totale woonlasten volgend jaar 4,4% hoger

  De onroerendezaakbelasting (ozb) stijgt volgend jaar landelijk jaar met gemiddeld 4 %. Ook de afvalstoffenheffing stijgt landelijk met 8 % fors. Daarmee komen de totale woonlasten voor koopwoningen in de onderzochte gemeenten volgend jaar gemiddeld 4,4% hoger uit.

 • Omgevingsserver brengt leefbaarheid buurt in beeld

  De leefbaarheid van een woning is nu aantrekkelijk in beeld te brengen met de Omgevingsserver. Deze datadienst maakt de leefbaarheid van alle Nederlandse woningen inzichtelijk in een 3D-kaart met behulp van de Leefbaarometer.

 • Vastgoed Actueel woningbeleggingen 2019
  Recordbedrag geïnvesteerd in woningen in 2019

  In 2019 wordt een recordbedrag in Nederlandse woningen geïnvesteerd. Beleggers steken dit jaar voor het eerst meer dan 8 miljard euro in woningvastgoed. Het hoogste rendement is buiten de Randstad te halen. Dit blijkt uit onderzoek van Colliers International.

 • Vastgoed Actueel Dag van het Vastgoed impressie
  Zeven tips voor advies over energietransitie

  Vastgoed Actueel was als mediapartner actief betrokken bij de 13e Dag van het Vastgoed, afgelopen 7 november georganiseerd door beroepsvereniging Vastgoedpro. Op deze dag in Amsterdam stond alles in het teken van duurzame energie en de weg daarnaartoe. Redacteur Judith Bakkers blogt over haar ervaringen en zet hieronder de belangrijkste energietips op een rijtje waarmee makelaars hun klanten kunnen adviseren.