Actueel

 • Vastgoed Actueel Den Haag
  VEH: vertrouwen in woningmarkt in de min

  Het vertrouwen van Nederlanders in de woningmarkt is voor het eerst in 4,5 jaar negatief. Dat blijkt uit de recente Marktindicator van Vereniging Eigen Huis (VEH). De indicator kwam in maart uit op 99 punten, één punt onder de neutrale waarde van 100. Vooral in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en de regio’s Oost- en Zuid-Nederland is het sentiment gedaald.

   

 • Vastgoed Actueel Bouwkundige keuring
  'Aantal bouwkundige keuringen blijft nog altijd achter'

  Uit een recente steekproef onder 651 aankopen blijkt dat in slechts 26% van de gevallen bij de koopovereenkomst een bouwkundige keuring is gedaan. In de meeste gevallen wordt de keuring niet in de koopovereenkomst meegenomen. Dat meldt Bijn.nl, experts in bouwkundige keuringen en taxaties. VBO Makelaar zet vraagtekens bij de uitkomsten van het onderzoek.

 • Vastgoed Actueel Hypotheekadvies digitaal
  Independer geeft digitaal hypotheekadvies

  Starters (tot 37 jaar) op de woningmarkt die hun eerste hypotheek zoeken, kunnen bij Independer volledig digitaal advies krijgen over hypotheekvorm en rentevaste periode. Daarna gaat Independer zich richten op andere doelgroepen, met uitgebreidere vraagstukken.

 • Vastgoed Actueel Particuliere verhuur
  Enquête voor particuliere verhuurders

  Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) heeft aan het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) gevraagd een grootschalig onderzoek te doen naar de particuliere huursector in Nederland.

 • Vastgoed Actueel Oversluiters
  Aantal overgesloten hypotheken groeit met 92 procent

  De historisch lage hypotheekrente is voor steeds meer Nederlanders reden om hun hypotheek over te sluiten waardoor hun woonlasten aanzienlijk verlaagd kunnen worden. Het aantal oversluitingen is in het eerste kwartaal van 2019 met 92 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden, meldt De Hypotheker.

 • Vastgoed Actueel nieuwbouwprijs
  Prijzen nieuwbouwkoopwoningen blijven harder stijgen dan van bestaande woningen

  De prijzen van nieuwbouwkoopwoningen stijgen nu vijf kwartalen op rij sterker dan de prijzen van bestaande koopwoningen. Nieuwbouwkoopwoningen waren in het vierde kwartaal van 2018 11,3 procent duurder dan een jaar eerder, blijkt uit cijfers van het CBS. 

Laatste editie

In deze editie:

Woningtekort
'Gooi de stadgrenzen open voor nieuwbouw'

Onderzoek 
'Levensloopbestendige woningen leveren geld op'

Het nut van een luchtvaartuig 
Drones: pluspunten en regels

Nieuwsbrief