Actueel

 • Vastgoed Actueel Rabobank Kwartaalbericht
  ‘Gemiddelde koopstarter komt een ton te kort’

  Ondanks de hoge huizenprijzen heeft de helft van de jongvolwassenen met een verhuiswens nog steeds een voorkeur voor kopen. Toch nam hun aandeel in de totale woningverkopen afgelopen kwartaal opnieuw af, vooral bij appartementen, schrijven economen van de Rabobank. Het blijkt voor aspirant-starters momenteel in elke provincie lastig om de gemiddelde verkoopprijs te betalen zonder naast de hypotheek flink wat eigen vermogen in te leggen.

 • Vastgoed Actueel funda
  Funda breidt diensten uit en gaat zich op hypotheken richten

  Woonsite funda wil woningzoekenden verder gaan ontzorgen en makelaars ondersteunen rond bijvoorbeeld hypotheken, woonverzekeringen en notarisdiensten. Ook werkt het platform aan een dienst om passende makelaars te vinden. Funda meldt voor 2018 een record aantal bezoekers: 4.201.000 per kwartaal.

 • Vastgoed Actueel NHG
  Groeiende groep woningeigenaren sluit over naar NHG na verhogen hypotheekgrens

  Volgens de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is het aantal oversluitingen in de eerste drie maanden van 2019 met 31,5 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Het leeuwendeel daarvan had voorheen geen NHG-hypotheek. 

 • Vastgoed Actueel Nieuwbouwplannen
  'Bestuurlijke houdgreep versterkt woningnood'

  Voorzitter van Bouwend Nederland Maxime Verhagen roept alle overheden op meer werk te maken van concrete bouwplannen door beter samen te werken. Zijn oproep is een reactie op het nieuws van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB), dat er te weinig concrete bouwplannen zijn om de komende vijf jaar het tekort op de woningmarkt terug te dringen.

 • Vastgoed Actueel Monitor Koopwoningmarkt
  Koopwoningmarkt verkeert in een stagnerende fase

  De huidige koopwoningmarkt kan volgens de 25ste Monitor Koopwoningmarkt als stagnerend worden getypeerd. Er is een dalende trend in het aantal transacties en het aantal verkochte nieuwbouwkoopwoningen. Ook is sprake van een aanhoudende maar enigszins afvlakkende stijging van de koopprijzen in de afgelopen kwartalen. De gegevens over het eerste kwartaal van 2019 bevestigen dit beeld.

 • Vastgoed Actueel aantal hypotheken
  Nederland binnen EU koploper in aantal hypotheken

  In Nederland heeft bijna 70% van de bevolking een eigen woning. Daarmee staat Nederland binnen de Europese Unie onderin de ranglijst. Maar als het gaat om het aantal hypotheken is ons land koploper: 60,7 procent van de woningeigenaren heeft een lening voor de woning. Dit blijkt uit de CBS-publicatie ‘Nederland langs de Europese meetlat 2019.

Laatste editie

In deze editie:

STAPPENPLAN
Slim innoveren, mét oog voor de klant

LEREN VAN
Ambassadeurs voor je bedrijf

HELPDESK
Makelen in het buitenland

Nieuwsbrief