Actueel

 • Vastgoed Actueel Visii
  'Een op de vijf jonge huizenzoekers bereid te overbieden'

  Maar liefst 20 procent van de jongeren is bereid te overbieden op een huis, ook al kunnen ze voor dat bedrag geen extra lening krijgen. Dit blijkt uit onderzoek van hypotheekadviseur Viisi, uitgevoerd door Panelwizard.

 • Vastgoed Actueel NVM makelaarsplatform duurzaam
  NVM start makelaarsplatform voor verduurzamen woningmarkt

  NVM heeft met SamenGroen een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van een makelaarsplatform dat zich richt op de verduurzaming van woningen.

 • Vastgoed Actueel LMW
  Lokale Monitor Wonen 2019: 76,1 procent passend gehuisvest

  Particuliere huurders zijn gemiddeld 37% van hun inkomen kwijt aan totale woonlasten. Dat blijkt uit de Lokale Monitor Wonen 2019 van Aedes, Woonbond, G4, G40 en VNG. Op basis van inkomen bekijkt deze monitor ook hoeveel mensen ‘passend’ gehuisvest zijn. Dat geldt voor 76,1 procent.

 • Vastgoed Actueel Nieuwbouw
  Nieuwbouwwoningen worden groter en duurder

  De prijzen van nieuwbouw worden opgedreven door een toenemende vraag in combinatie met een afnemend aanbod van bestaande woningen. Maar ook de trend dat nieuwbouwhuizen groter worden, leidt tot gemiddeld hogere prijzen van nieuwbouw. De gemiddelde bruto vloeroppervlakte van bouwvergunningen steeg van 185 vierkante meter in 2015 naar 199 in 2018, meldt ING Economisch Bureau.

 • Vastgoed Actueel middenhuur
  Gemeente Den Haag koppelt inkomenseis aan middeldure huurwoningen

  De gemeente Den Haag gaat inkomenseisen stellen in de vrije huursector. Wie meer verdient dan 57.000 euro (alleenstaanden) of 67.000 euro krijgt geen vergunning meer voor het betrekken van een huurwoning in de vrije sector, met een huur tussen de 720 euro en 951 euro per maand. Het is voor het eerst dat een gemeente ingrijpt in de vrije sector.

 • DNB en CPB: meer bouwen

  De oplossing voor oververhitting op de woningmarkt is simpelweg meer bouwen. Dit is de boodschap van DNB-president Klaas Knot en CPB-directeur Laura van Geest die beiden hameren op het belang van de woningmarkt voor de economie.

Laatste editie

In deze editie:
 • Janneke van Beuzekom over klantgerichtheid
 • Expats en beleggers: opkomende doelgroepen
 • Hoe meet je klanttevredenheid?

Nieuwsbrief