Actueel

 • VEH: totale woonlasten volgend jaar 4,4% hoger

  De onroerendezaakbelasting (ozb) stijgt volgend jaar landelijk jaar met gemiddeld 4 %. Ook de afvalstoffenheffing stijgt landelijk met 8 % fors. Daarmee komen de totale woonlasten voor koopwoningen in de onderzochte gemeenten volgend jaar gemiddeld 4,4% hoger uit.

 • Omgevingsserver brengt leefbaarheid buurt in beeld

  De leefbaarheid van een woning is nu aantrekkelijk in beeld te brengen met de Omgevingsserver. Deze datadienst maakt de leefbaarheid van alle Nederlandse woningen inzichtelijk in een 3D-kaart met behulp van de Leefbaarometer.

 • Vastgoed Actueel woningbeleggingen 2019
  Recordbedrag geïnvesteerd in woningen in 2019

  In 2019 wordt een recordbedrag in Nederlandse woningen geïnvesteerd. Beleggers steken dit jaar voor het eerst meer dan 8 miljard euro in woningvastgoed. Het hoogste rendement is buiten de Randstad te halen. Dit blijkt uit onderzoek van Colliers International.

 • Vastgoed Actueel ING nieuwbouw 2020
  ING verwacht 65.000 nieuwbouwwoningen in 2020

  Het aantal afgebouwde nieuwbouwwoningen groeide in 2019 nog flink en lijkt af te stevenen op 69.000, het hoogste aantal in 10 jaar tijd. Vanwege de beperkte vergunningverlening maar de toch nog groeiende orderboeken verwacht ING Economisch Bureau dat het aantal gerealiseerde nieuwbouwwoningen in 2020 uitkomt op 65.000.

 • Vastgoed Actueel Dag van het Vastgoed impressie
  Zeven tips voor advies over energietransitie

  Vastgoed Actueel was als mediapartner actief betrokken bij de 13e Dag van het Vastgoed, afgelopen 7 november georganiseerd door beroepsvereniging Vastgoedpro. Op deze dag in Amsterdam stond alles in het teken van duurzame energie en de weg daarnaartoe. Redacteur Judith Bakkers blogt over haar ervaringen en zet hieronder de belangrijkste energietips op een rijtje waarmee makelaars hun klanten kunnen adviseren.

 • Hypotheekverstrekkers sorteren voor op 2020

  Bij een aantal hypotheekverstrekkers is het sinds deze week mogelijk een offerte aan te vragen volgens de normen van 2020. Als gevolg van de verhoogde NGH-tarieven daalt de hypotheekrente opnieuw.

Laatste editie

In deze editie:

Marcel Beukeboom, klimaatgezant:
'Ontwikkel een keurmerk voor duurzame makelaar'

Energietransitie
Verkoopmakelaar worstelt ermee

Hitteproof bouwen
Bouwbesluit verandert

Twee miljard lost niet alles op
Evaluatie kabinetsplannen

Nieuwsbrief