Capture

Een koopwoning zoeken als in de datingapp Tinder, met snelle duimbewegingen een huis opslaan of afwijzen. Altijd actueel, in een app die ‘leert’ welke panden de zoeker leuk vindt. Dat kan met MyHome van de Eindhovense ‘startup’ Trodomo en Rabobank Dommelstreek.

Een koopwoning zoeken als in de datingapp Tinder, met snelle duimbewegingen een huis opslaan of afwijzen. Altijd actueel, in een app die ‘leert’ welke panden de zoeker leuk vindt. Dat kan met MyHome van de Eindhovense ‘startup’ Trodomo en Rabobank Dommelstreek, meldt ED.nl. 

Persoonlijke keuze

Dertig makelaars zetten hun aanbod in Geldrop, Nuenen en Heeze en omgeving al in de app. Deelnemers hoeven maar een paar basisgegevens in te voeren (waar zoek je, wat is het budget, wat moet er dichtbij zijn) en MyHome – een spannendere naam wordt nog gezocht – doet de rest. Elke keuze leert de app beter wat de zoeker wil, zonder de privégegevens van zoekers te gebruiken. Snel een brochure downloaden of een bezichtiging aanvragen kan ook.

Pilot Dommelstreek

De app wordt nu uitgeprobeerd in het gebied van de Rabobanken Dommelstreek, Hart van de Meijerij (met Sint-Oedenrode), Tilburg, De Langstraat en Amerstreek. Als de pilot gaat lopen, wordt het systeem verder uitgerold in de regio en uiteindelijk in heel Nederland.

Zoekcriteria

“Bij een site als Funda worden alleen woningen getoond die precies aan je zoekcriteria voldoen. MyHome kijkt breder, want misschien is een huis dat aan een paar criteria voldoet ook interessant. Voor de gebruiker moet het ook gewoon leuk zijn om te zoeken, snel even het aanbod bekijken, waar je ook bent, net als bij Tinder”, vertelt Michiel Lampe, een van de drie initiatiefnemers van Trodomo.

Steun Rabobank Dommelstreek

De Rabobank Dommelstreek steunt het initiatief financieel en met het grote netwerk. Pieter van Santvoort van het gelijknamige makelaarskantoor raakte ook betrokken bij het project. “Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om de markt te benaderen. Belangrijk is dat we met MyHome ook in contact kunnen komen met klanten, als die dat willen.”

Hoe Trodomo geld gaat verdienen aan de app is nog in onderzoek.

Bron: ED.nl