Na ruim een jaar komt de gemiddelde hypotheekrente voor 10 jaar vast met NHG, weer boven de grens van 2% uit. Dit is het gevolg van verschillende rentestijgingen in de afgelopen weken. Zo meldt De Hypotheekshop.

De gemeente Boxtel, Jansen de Jong Projectontwikkeling en Hazenberg Bouw gaan 85 woningen met een hoog duurzaamheidsniveau bouwen in Lennisheuvel. Ongeveer de helft hiervan wordt gerealiseerd als ‘nul op de meter’; het huis wekt evenveel (of meer) energie op als dat het nodig heeft.

Gebruikten we vroeger msn en sms, nu zijn het WhatsApp en Facebook Messenger waarmee we continu en direct met anderen in contact staan. Social messaging verovert de wereld razendsnel. Vooral voor conversaties met vrienden of familie. Of moet u daar als makelaar ook wat mee, als extra klantenservice? Ja, zeggen de experts. En wel nu!

Nu spaargeld geen rente meer oplevert, richten particuliere beleggers zich op alternatieve ‘money makers’. In toenemende mate kopen zij relatief goedkope woningen met als doel te verhuren. Werkt deze buy-to-let constructie disruptief in de woningmarkt en hebben koopstarters inderdaad het nakijken? 

We komen steeds vaker procedures tegen waarbij de verhuurder zijn makelaar aansprakelijk stelt indien de huurder wanpresteert. Uit de rechtspraak blijkt dat de makelaar aansprakelijk is als hij bij het sluiten van de huurovereenkomst onvoldoende oplettend was. Een voorbeeld.

Het tekort aan middeldure huurwoningen brengt de Nederlandse woningmarkt uit balans. Rob van Gijzel is sinds januari voorzitter van de samenwerkingstafel middenhuur en aan hem de pittige taak om het aanbod te vergroten. Vastgoed interviewde hem.  

In Vastgoed 6 verscheen de Pararius Verhuur Top 50. Hier een uitgebreidere lijst, plus het overzicht van de best scorende verhuurmakelaars van de grootste steden. Staat u er tussen?

Ontwikkelaars passen steeds vaker voor deelname aan een tender, waardoor gemeenten niet de kwaliteit krijgen die ze met tenders proberen af te dwingen. De complexiteit van duurzame, binnenstedelijke gebiedsontwikkeling verhoudt zich bovendien slecht tot de gesloten Nederlandse aanbestedingscultuur.

Pagina's