Vastgoed actueel - nieuwbouw

'1 op de 8 consumenten schakelt nieuwbouwmakelaar in'

De meeste consumenten die op zoek zijn naar een nieuwbouwhuis doen dat online. Toch zegt 1 op de 8 consumenten een nieuwbouwmakelaar in te schakelen, blijkt uit een poll van Bewust Nieuwbouw onder consumenten die op zoek zijn naar een huis of onlangs een nieuwbouwhuis hebben gehuurd of gekocht.

Wanneer er een keus is gemaakt voor een nieuwbouwmakelaar, wordt dit overigens vaak gecombineerd met een zoektocht via funda, Google of projectsites van ontwikkelaars. Uit diverse reacties van respondenten blijkt dat het belangrijk is om van te voren te bepalen waar u precies naar op zoek bent. “Dat maakt het zoeken makkelijker.” Een andere respondent schrijft: “Gebruik onafhankelijke platforms voor een goede prijsvergelijking.”

Populaire woningen

Onder de respondenten die de poll van Bewust Nieuwbouw invulden zijn vooral rijtjeswoningen, hoekwoningen en appartementen populair. Het gaat om consumenten die onlangs een woning hebben gekocht of gehuurd of zij die nu op zoek zijn naar een nieuwbouwhuis. Een van de respondenten schreef een tweelaagse benedenwoning te hebben gekocht: een mix van een rijwoning en een appartement. Een aantal consumenten schreef te hebben gekozen voor een vrije kavel. Daarnaast is er ook behoorlijk wat interesse in twee-onder-een kap woningen.

Bron: Bewust nieuwbouw