76% van makelaars in Top 100 levert ook hypotheekadvies

Deze week publiceert Vastgoed de Makelaardij Top 100, een onderzoek van Bangma & Bosma Bedrijfsadvies. Uit analyse van deze ranglijst van grootste makelaarskantoren valt op dat 76% van de makelaarskantoren hypotheekadvies aanbiedt aan haar klanten. Daarvan heeft maar liefst 71% een eigen hypotheekadviseur of -afdeling.

Edwin Bosma van Bangma & Bosma Bedrijfsadvies: “In onze praktijk zien we geregeld dat de afdeling ‘financiële diensten’ het verlies bij de makelaardij compenseert. In onze volgende nieuwsbrief bespreken we een aantal punten die we terug zien komen bij makelaarskantoren met een succesvol lopende afdeling financiële diensten.”

2e jaar Makelaardij Top 100

Het is voor de tweede maal dat Vastgoed de ranglijst van grootste makelaarskantoren publiceert. Ten opzichte van de Top 100 van 2012 zijn er flinke verschuivingen en er is een nieuwe nummer 1.

De Makelaardij Top 100 wordt exclusief gepubliceerd in editie 3 van Vastgoed, die deze week uitkomt. Wilt u ook de Makelaardij Top 100-editie ontvangen? Neem dan hier een proefabonnement op Vastgoed (3 edities voor 17,50 euro).