Rapport: ‘Herstel huizenmarkt VS zet door’

Het herstel op de Amerikaanse huizenmarkt zet door, waardoor deze op korte termijn ook de economische groei in de Verenigde Staten zal ondersteunen. Dat stelt het Duitse Allianz Global Investors in het rapport ‘The three pillars of the US housing recovery’.

Volgens vermogensbeheerder Allianz Global Investors is het herstel van de Amerikaanse huizenmarkt blijvend.

Ander goed nieuws over de huizenmarkt in de VS kwam deze week via de Amerikaanse overheid naar buiten. Die maakte bekend dat de gemiddelde huizenprijzen in de 20 grootste Amerikaanse steden in februari met 0,7 procent op maandbasis gestegen zijn. Die stijging is conform de gemiddelde verwachting van economen. Een maand eerder stegen de prijzen met 0,6 procent.

2007 nog niet te boven

Volgens het rapport van Allianz Global Investors is de huizenmarkt in Amerika de klap van 2007 overigens nog niet te boven, maar het beperkte herstel draagt direct bij aan de werkgelegenheid en het consumentenvertrouwen. Het aantal Amerikanen dat zegt een huis te willen gaan kopen staat momenteel op het hoogste niveau in 60 jaar.

Bouwvergunningen

Het optimisme neemt in Amerika toe blijkens een stijging van 3 procent in de afgelopen twaalf maanden van afgegeven vergunningen voor het bouwen van nieuwe huizen. In januari zei 6 procent van de Amerikanen dat ze een huis willen gaan kopen, hoogste cijfer in 60 jaar.