Snelle verkoop door samenwerkende makelaars

15 vestigingen van Buitenstate Makelaars hebben door gezamenlijke inspanningen een uniek woonobject in het Limburgse Vijlen heel snel verkocht. Het idee voor Buitenstate Plus, een intensieve verkoopmethodiek om bijzondere objecten zeer actief in de markt te zetten, heeft hiermee haar eerste succes opgeleverd.

In februari van dit jaar kwam het Unesco-object met landgoedstatus via Buitenstate Plus in verkoop, het landgoed stond sinds september 2012 in verkoop bij Aelmans Rentmeesters & Makelaars, een van de Buitenstate makelaars. In februari werd de nieuwe dienst Buitenstate Plus ontwikkeld en werd besloten om alle Buitenstate-makelaars bij de verkoop te betrekken. Er werden diverse communicatiematerialen ontwikkeld die alle makelaars actief binnen hun zoekers en relaties hebben gepromoot. Ook werd het object op alle websites van de aangesloten kantoren geplaatst. Daarnaast werd de online zichtbaarheid van de woning sterk gepromoot door onder andere een eigen projectwebsite, de Buitenstate Plus-website en een Google adwords-campagne.

Verkocht!

Door al deze inspanningen werd in maart contact gelegd met de kopers en kon op 26 juni de definitieve koopovereenkomst worden getekend. “De kopers zijn afkomstig uit het westen, en dat maakt het Buitenstate Plus-concept zo interessant”, zegt Buitenstate. “Veel westerlingen kopen een eerste of tweede woning in het buitengebied en vaak starten zij hun zoektocht bij hun eigen makelaar die vervolgens de link legt met het Buitenstate-aanbod.”

Tags: