Vastgoed actueel hypotheekrente

20 jaar vast met NHG populairste hypotheek

Een hypotheekrente van 10 jaar vast werd de afgelopen tien jaar voor nieuwe hypotheken het vaakst gekozen. Maar in 2018 is 20 jaar vast met Nationale Hypotheek Garantie vooralsnog het populairst, meldt De Hypotheekshop.

Op de tweede plaats staat 10 jaar vast (tot 65% van de woningwaarde, zonder NHG), gevolgd door 10 jaar vast met NHG. Op plek zes vinden we voor de eerste keer 30 jaar vast (met NHG), dat de laatste jaren terrein heeft gewonnen. Momenteel wordt zelfs bij één op de zeven nieuwe hypotheken gekozen voor de langste renteperiode. Geldverstrekkers als Aegon, NIBC en Argenta doen op dat vlak goede zaken, aldus het bericht van De Hypotheekshop.

Renteverhogingen in augustus

De maand augustus telt vooralsnog meer renteverhogingen dan -verlagingen. Dat is voor het eerst sinds januari en februari van dit jaar. Toch lijkt met de start van het naseizoen op komst en de dalende kapitaalmarktrente de kans groot dat veel geldverstrekkers de komende weken hun hypotheekrentetarieven zullen verlagen, de grootbanken voorop.

Opvallende renteaanpassingen kwamen in de afgelopen weken van Obvion, dat haar aanbod van rentevaste periodes tot 20 jaar fors uitbreidde, en van Lloyds dat het renteverschil tussen annuïteiten en aflossingsvrij terugbracht.

Nieuwe geldverstrekkers

Het Financieele Dagblad meldde onlangs dat ook internetbroker DeGiro een entree op de hypotheekmarkt onderzoekt. Waarschijnlijk zullen meerdere nieuwe geldverstrekkers uit de hoek van de regiepartijen de komende maanden gaan toetreden, wat de concurrentie nog verder zal aanwakkeren.

Bron: De Hypotheekshop