Zoomsquare: Tinder voor huizenzoekers

Dat iedereen altijd en overal zijn mening wil geven, verklaart wel zo’n beetje het immense succes van Tinder, de dating-app waarbij je foto’s kunt labelen met een simpel, doch doeltreffend ‘hot’ or ‘not’. Een Oostenrijkse app-ontwikkelaar bedacht dat wat voor mensen kan, óók voor vastgoed moet kunnen en lanceerde Zoomsquare; Tinder voor huizenzoekers.

Zoomsquare is op dit moment alleen actief in Oostenrijk, waar het verbonden is met meer dan 80 vastgoedwebsites en een aanbod heeft van ruim 70.000 woningen. Wie zich bij Zoomsquare inschrijft, wordt gevraagd aan te geven in welk soort woning hij of zij geïnteresseerd is. Woningen die aan dit zoekprofiel voldoen, worden vervolgens opgestuurd met een foto en een paar basisgegevens. De ontvanger krijgt de mogelijkheid de woning - met een simpele klik op het scherm - ‘thumbs up’ of ‘thumbs down’ te geven, vergelijkbaar met de Facebook-likes. Vindt iemand een woning leuk, dan krijgt hij er meer informatie over toegestuurd.

Grote verwachtingen

Andreas Langegger, mede-oprichter van de app, heeft er hoge verwachtingen van: “Mobiel naar huizen zoeken is de toekomst”, meent hij. “Je ziet in Duitsland en Oostenrijk nu al dat de helft van de zoekopdrachten van mobieltjes komt, en in de Verenigde Staten is dit zelfs 60 procent. We verwachten dat de app dankzij de simpele like-optie een winnaar is in zijn soort.”

Gratis

De app is gratis te downloaden en geeft je toegang tot de basisfuncties. Voor toegang tot uitgebreidere functies wordt een vergoeding gevraagd. Ondanks dat de app reeds gelanceerd is, wordt hij doorontwikkeld. Op dit moment wordt er hard aan gewerkt om over meerdere steden omgevingsinformatie te geven; een functie die er nu alleen nog voor de grote steden Wenen en Salzburg is.