De website van Hoodhunt.

De nieuwe website Hoodhunt draait de rollen op de woningmarkt om: kopers kunnen online hun favoriete buurt en specifieke woonwensen aangeven, waarna woningeigenaren daarop kunnen reageren. Maar ondanks dat de site erg gericht is op het directe contact tussen woningzoekenden en woningeigenaren, denkt Hoodhunt dat dit prima samengaat met het werk van woningmakelaars.

Virtual Reality

Het Finse bedrijf Varjo, gestart door een aantal ex-medewerkers van wijlen Nokia, zegt Virtual Reality een grote stap vooruit te kunnen helpen. Het team denkt beter in de gaten te hebben hoe ze VR er kunnen laten uitzien als de echte wereld, dan grote bedrijven als Facebook, HTC en Samsung.

De orderportefeuille in de woningbouw is in april 2017 met vier tiende maand gestegen tot 10 maanden. Daarmee staat de uitstaande werkvoorraad voor woningbouwers op de hoogste stand sinds het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) in 2013 met deze metingen begon.

Inkomen van huurder

Een huurder van een corporatiewoning is gemiddeld een derde (33 procent) van zijn inkomen kwijt aan woonlasten (huur, energie en lokale belastingen). Huishoudens in de particuliere huursector geven een groter deel van hun inkomen uit, namelijk 37 procent. Dat blijkt uit de tweede editie van de Lokale Monitor Wonen die op 15 juni 2017 is gepubliceerd. Voor het eerst zijn hierin ook cijfers over de particuliere huursector opgenomen.

Pagina's