Woningprijs stijgt het meest in Velsen

Van alle Nederlandse gemeenten met een redelijk aantal koopwoningen stijgt de woningprijs in Velsen het meest. Huizen in Velsen werden in 2010 2,4 procent meer waard.

Adviesbureau ABF Valuation vergeleek de waarde van 2010 met die uit 2009. Als alleen gekeken wordt naar gemeenten met meer dan vijfduizend koopwoningen scoort Velsen het hoogst. Kleine gemeenten doen niet mee in het onderzoek, omdat die het beeld zouden vervuilen, zegt Petra Visser van ABF Valuation. Tel je ze wel mee, dan komt Blaricum het beste uit de bus, daar steeg de huizenprijs met 5 procent.

Daling in Nederland
De stijging in Velsen is opvallend. In heel Nederland daalde de woningprijs in 2010. Visser zegt dat de stijging in Velsen grotendeels komt door de prijsstijging van eengezinswoningen. De verkoopsommen van die woningen stegen met 2,9 procent.

Verschillen groter
Uit het onderzoek blijkt ook dat de verschillen in huizenprijzen tussen de Nederlandse regio’s alleen maar groter zijn geworden. In Eindhoven bijvoorbeeld daalden de huizenprijzen met 2,7 procent. Daarmee is Eindhoven de gemeente met de sterkste prijsdaling.

[bron: Haarlems Dagblad]