Tips voor huiseigenaren met betalingsproblemen

Makelaardij Thuis uit Vlaardingen en Van der Eijk Makelaars uit Schiedam hebben samen met hun gemeenten een folder gemaakt met tips voor huiseigenaren om betalingsproblemen op te lossen of te voorkomen. Mensen die in de schulden dreigen te komen omdat het niet lukt hun woning te verkopen kunnen bijvoorbeeld proberen een betalingsregeling te treffen met de geldschieter. Andere mogelijkheden zijn het aanvragen van een overbruggingshypotheek of tijdelijk verhuur van hun huis.

De folders komen bij alle Vlaardingse en Schiedamse makelaars te liggen en bij de gemeenten zelf, de woningcorporaties en de openbare bibliotheken. “De folders liggen op plaatsen waar mensen ze makkelijk meenemen omdat mensen een folder over schulden niet snel aanvragen”, aldus Bernadette Lenarduzzi van Makelaardij Thuis.

Maatschappelijke rol
De folder is opvolger van een eerdere brochure die Lenarduzzi vorig jaar had ontwikkeld. Zij nam het initiatief omdat zij zag dat er steeds meer mensen in de problemen kwamen of dreigden te komen. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van dubbele lasten of van een echtscheiding, of omdat iemand in het gezin werkloos of arbeidsongeschikt is geworden. Lenarduzzi: “Ik vind het een onderdeel van de maatschappelijke rol van de makelaar om mensen ook op dit punt bij te staan.”