Gelderse makelaar blij met 12de plaats in Vastgoed Top 100

"Hier zijn we natuurlijk trots op.” Dat zegt Gerben Hartkamp over de twaalfde plaats die Midden Nederland Makelaars (MNM) heeft behaald in de verkiezing in de Top 100 van Vastgoed, die in juli werd gepubliceerd. "We zijn niet alleen twaalfde van het land, maar ook nog eens de beste van Gelderland.” Dit zegt makelaar Gerben Hartkamp in de Barneveldse krant

De goede resultaten werden gevierd met taart. Daarnaast kwam wethouder Aart de Kruijff namens de gemeente zijn felicitaties overbrengen. "We doen natuurlijk iedere dag onze stinkende best, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we deze resultaten ook te danken hebben aan het feit dat we op de Noordwest-Veluwe opereren. De bevolking groeit in deze regio nog steeds. Dat draagt bij aan deze uitslag”, stelt Hartkamp.

Gezonde markt

Vorig jaar werd de verkoop van 734 woningen succesvol afgerond, zowel nieuwbouw als bestaande woningen. De vraag of dit aantal dit kalenderjaar overtroffen wordt, is nog niet te beantwoorden. Het derde kwartaal is nog niet eens afgerond, zo laat Hartkamp weten. "Wel is op dit moment is sprake van een heel gezonde markt, we zijn goed op stoom in Barneveld”, meent Hartkamp.

Dat is in andere delen van het land volgens hem wel anders. "In Amsterdam en Utrecht is de markt overspannen, vraagprijzen worden daar zelfs al overboden. In het oosten en noorden van het land is sprake van krimp. Nee, wij mogen in deze regio niet klagen. Zo’n nuchter bedrijf zijn we ook wel.”