ABP investeert € 100 mln in The Student Hotel

Huisvesting voor Nederlandse en buitenlandse studenten is een aantrekkelijke belegging. ABP investeert € 100 mln in The Student Hotel, de Nederlandse aanbieder van een nieuwe vorm van studentenhuisvesting. 

Met deze investering verwerft het pensioenfonds een aandelenbelang in het bedrijf The Student Hotel en in de vestiging Amsterdam City. Bovendien investeert het in de ontwikkeling van nieuwe vestigingen van The Student Hotel in studentensteden in binnen- en buitenland.

The Student Hotel biedt hotel- en woonruimte aan studenten, young professionals en reizigers voor periodes van een nacht tot een jaar. Op dit moment heeft The Student Hotel ruim 2000 kamers in haar vestigingen in Amsterdam (City in het Parool/Trouw-gebouw, en Nieuw-West), Rotterdam en Den Haag. Vestigingen in Groningen, Eindhoven en het Italiaanse Florence zijn in ontwikkeling. De investering van ABP zal bijdragen aan de uitbreiding van het aantal hotels. Daarbij kijkt The Student Hotel ook naar Utrecht, Maastricht en Delft.

ABP-voorzitter Corien Wortmann-Kool: “ABP draagt hiermee bij aan de aantrekkelijkheid van Nederland voor buitenlandse studenten, die universiteiten, hogescholen en steden graag verwelkomen. Ook voor Nederlandse studenten biedt The Student Hotel een uitkomst als het gaat om tijdelijke huisvesting, bijvoorbeeld als ze stage lopen in een andere stad. Dat The Student Hotel hiervoor oude kantoorpanden laat opknappen, woonruimte bijbouwt en daarmee de leefbaarheid in stadswijken vergroot en werkgelegenheid creëert, is voor ABP extra reden om deze investering te doen.” 

Charlie MacGregor, oprichter en CEO van The Student Hotel: “De aanvulling van ABP aan ons kapitaal stelt ons in staat om in de komende drie tot vijf jaar 10.000 kamers te realiseren in de belangrijkste Europese studentensteden. Het vertrouwen van een van de grootste vastgoedbeleggers van Europa, die sterke banden heeft met de onderwijssector, ondersteunt ons in de gesprekken met universiteiten, hoge scholen en gemeenten om dit te verwezenlijken.”