Hypotheek nu ook eenvoudiger voor Flexwerkers van Randstad Nederland

De laatste tijd komen er steeds meer initiatieven en mogelijkheden voor zzp-ers en flexwerkers om toch een hypotheek te krijgen. Flexwerkers van Randstad Nederland die in het bezit zijn van een Perspectief Verklaring kunnen bij De Hypotheker een hypotheek aanvragen. Met behulp van die verklaring kunnen deze flexwerkers eenvoudiger een hypotheek afsluiten. De Hypotheker vindt dit een positieve ontwikkeling en gaat deze flexwerkers ondersteunen met hypotheekadvies en met het vergelijken van de verschillende geldverstrekkers. 

 

In 2013 heeft Randstad Nederland met Vereniging Eigen Huis en Obvion het startsein gegeven voor een pilot met de perspectiefverklaring. Hiermee willen zij het flexwerkers van Randstad, Yacht en Tempo Team gemakkelijker maken een hypotheek af te sluiten. De pilot wordt nu uitgebreid met meerdere geldverstrekkers, waardoor medewerkers met een flexibel contract een grotere keuze hebben. De Hypotheker juicht dit initiatief toe en wil flexwerkers die in het bezit zijn van zo’n Perspectief Verklaring graag verder helpen. Zij kunnen bij alle vestigingen van De Hypotheker terecht voor hypotheekadvies en een vergelijking van de aangesloten geldverstrekkers. 

“We juichen het toe dat de kansen voor flexwerkers om een huis te kopen toenemen. De flexibilisering van de arbeidsmarkt zet zich alleen maar voort. Bijna 20 procent van de beroepsbevolking heeft een flexibele arbeidsovereenkomst. Deze mensen vallen bij het aanvragen van een hypotheek nu nog te vaak buiten de boot”, vertelt Twan Cats, directeur van De Hypotheker. “In de huidige arbeidsmarkt is het belangrijk vooruit te kijken en een flexwerker te beoordelen op zijn kansen op de arbeidsmarkt. De Hypotheker vindt als grootste intermediair dat zij net zo veel recht hebben op een hypotheek als mensen met een vast contract.”

Perspectief op de arbeidsmarkt

Om in aanmerking te komen voor een Perspectief Verklaring moeten flexwerkers werkzaam zijn via Randstad Nederland en minstens één jaar aaneen gesloten werkervaring hebben. In de verklaring wordt gekeken welk perspectief zij hebben op de arbeidsmarkt. Dit gebeurt op basis van opleiding, werkervaring, competenties, functie en de arbeidsmarktsituatie in de regio. Als blijkt dat de flexwerker in staat is voldoende in zijn inkomsten te voorzien, wordt de Perspectief Verklaring uitgegeven. Deze verklaring is een half jaar na uitgifte geldig en wordt altijd samen met de reguliere werkgeversverklaring uitgegeven.