De Hypotheker doet het goed in 2010

2010 was, ondanks de economische recessie en een kwakkelende huizenmarkt, een goed jaar voor hypotheekadviesketen De Hypotheker. Het marktaandeel van de hypotheekbemiddelaar groeide in 2010 door naar 12,3 procent.

Vorig jaar bedroeg het marktaandeel nog 12 procent. Het aantal verkochte hypotheken steeg van 29.579 in 2009 naar 30.258 afgelopen jaar.

"Een prima jaar", zegt directeur Bas Millenaar over 2010. "We zijn erin geslaagd ons marktaandeel te vergroten. Bijna nog belangrijker is de toename van het aantal tevreden klanten. Uit onderzoek blijkt dat consumenten ons hoog waarderen." 

Beperken opbrengst uit provisies

De Hypotheker werkte in 2010 met succes aan het beperken van de opbrengst afkomstig uit provisies. Inmiddels komt 66 procent van de omzet uit directe betalingen van klanten. Met dat percentage bevindt De Hypotheker zich al op tweederde van de 100 procent die in 2013 moet zijn bereikt.

Nog meer tevreden klanten

"Wij zijn al geruime tijd bezig om een deel van de kosten direct in rekening te brengen bij de klant", licht Millenaar toe. "Het is onze ervaring dat consumenten in de eerste plaats uit zijn op een inhoudelijk en waardevol advies, door een onafhankelijke aanbieder. Voor 2011 is ons doel dan ook: nog meer tevreden klanten over het advies en de bemiddeling bij het juiste product."

 

[bron: NVM.nl]