"Herstel woningmarkt in 2013-2014"

Het maakt niets uit wat het kabinet of de woningmarkt doet. We moeten in deze fase niet verwachten dat de woningmarkt aantrekt. Het herstel zal inzetten in 2013-2014. Dat zeggen economen Mathijs Bouman en Jacob Schoenmaker in de Kijker aan Z op RTL Z.

''Het herstel van de economie gaat half zo snel als de val omlaag'', aldus Mathijs Bouman. Jacob Schoenmaker is optimistischer: ''Het herstel gaat  zeker sneller dan we dachten, je kunt zo een aantal indicatoren bedenken die absoluut een V-vormig herstel laten zien''.

'Investeringen trekken over 1 à 2 jaar aan'

''De overheid en de export trekken de kar, dat is net zo als begin jaren 80'', aldus Schoenmaker. ''Dat is ook logisch, de bezettingsgraad van de industrie ligt nu op circa 80, pas bij 84% moet je je zorgen gaan maken over inflatie. Als we nog 1 à 2 jaar doorgroeien, dan gaan de investeringen echt wel aantrekken.'' 

'Herstel woningmarkt in 2013-2014'

''Dat de woningmarkt nu slecht draait, daar moet je je niet blind op staren'', aldus Schoenmaker. "De woningmarkt is het slotakkoord van het herstel, je moet in deze fase niet verwachten dat de woningmarkt aantrekt. Je moet kijken naar voorloopende indicatoren en dan zie je dat de economie aan het draaien is. De woningmarkt zal waarschijnlijk herstellen in 2013-2014." 

[bron: RTL.nl]