Landelijke Woning Bieddag vooral marketinginstrument

De allereerste Landelijke Woning Bieddag van Vastgoed-Auctions.nl is een succes gebleken, vertelt organisator Ron Ruijs. "Op twee van de 28 deelnemende woningen hebben wij biedingen binnen die waarschijnlijk geaccepteerd worden en wij verwachten nog meer uit de nasleep te kunnen halen."

Tijdens de bieddag op zaterdag 25 juni konden potentiële kopers woningen, verspreid over het hele land, bezichtigen van 11.00 tot 14.00 uur. Dezelfde avond om 20.00 waren zij in de gelegenheid om een bod uit te brengen. "Dit zal voor sommigen zeker te snel gaan en daarom verwachten wij ook nog meer reacties de komende dagen", vertelt Ruijs.

 

Extra stimulans woningmarkt

"We hebben al wat reacties van mensen per mail binnen die een tweede bezichtiging willen. De veilingen van de woningen die niet zijn verkocht, gaan dan ook nog even door. Het idee was om net vóór de zomerperiode voor wat extra stimulans op de woningmarkt te zorgen, en dat is gelukt."

 

Voordeel koper

 

In totaal werden er 28 woningen geveild. Hoeveel kijkers er precies zijn geweest is nog niet duidelijk, maar in de huidige telling ligt het aantal op twee per woning. "Deze bieddag is voornamelijk een marketinginstrument om kopers aan te trekken. Het voordeel voor de kopers is dat zij voor een aantrekkelijke prijs kunnen kopen."

 

Vervolg in het najaar

In het najaar wordt er een tweede Landelijke Woning Bieddag georganiseerd. "We gaan dan ook op landelijk niveau iets meer doen qua marketing. Nu hebben we een budget overgehouden voor de makelaars om op regionaal niveau te adverteren, wat denk ik ook het beste werkt. Daarnaast hebben we gebruik gemaakt van Twitter."

 

Aanmelden?

Op het online verkoopplatform van vastgoed-auctions.nl en op de landingspagina landelijkewoningbieddag.nl is meer te vinden over dit initiatief. Makelaars die willen deelnemen aan de Landelijke Woning Bieddag kunnen zich melden via deze websites.