6 Tips voor videomarketing

Makelaars, marketingdeskundigen en video-experts zijn het eens over de voordelen van video. In het magazine (3e editie - 7 april) publiceerde Vastgoed een artikel over de 8 geschikte videoformats voor de makelaardij. Hier zes concrete tips die we uit ervaringsverhalen kunnen destilleren.

1. De inzet van video moet volgen uit uw marketingdoelstelling.
Als u mensen wilt informeren over uw dienstverlening kan een webinar effectief en informatief zijn, maar als je een hele exclusieve woning wilt verkopen kan een ‘scripted video’ of een kwalitatieve vlog in combinatie me,t drone-beelden een goede strategie zijn.  

2. ‘Gewoon doen’ is een prima startpunt, ook voor video.
Gewoon maken, publiceren, meten en elke keer beter maken. 

3. Denk na over de juiste verhouding tussen kwaliteit en authenticiteit.
Menno Molog: “Het mag er best een beetje houterig uitzien, maar zoek zeker ook samenwerking met professionals.”

4. Gepersonaliseerde marketing neemt steeds grotere vormen aan en video is een perfect instrument om heel gericht te targeten.
Haal daarom het filmen, editen en de distributie uit elkaar. Want uiteindelijk gaat het erom dat een film wordt gezien door precies die klant die het object kan betalen en die past in het profiel van de woning. Klaver: “Weet je wat ontzettend belangrijk is? Dat je de mensen die jouw video’s altijd trouw delen, ook beloont. Ik drink met hen regelmatig koffie.”

5. Aardige tip van de ervaringdeskundigen: video is nog steeds ondersteunend aan je dienstverlening.
Koster: ‘Ik geloof helemaal in video, maar uiteindelijk ga je toch samen met je man of vrouw samen kijken in een woning. En wat is er leuker dan het kijken van vijf leuke video’s op de bank?’ 

6. Veel omgeving in woningpresentaties
Onderzoek van de NVM wees recent weer eens uit: mensen vinden de wijk belangrijker dan de woning. Dat mag u niet verrassen. Slimme makelaars laten daarom in woningpresentaties veel van de omgeving zien. Video is daar uitermate geschikt voor.

In Vastgoed 3 verscheen een artikel over de 8 geschikte videoformats voor de makelaar. Abonneer u nu op Vastgoed om dit artikel (digitaal) te lezen.