Vastgoed actueel - achterhoek

'Achterhoek scoort ruime acht qua wonen, wel behoefte aan nieuwbouw'

De Achterhoek staat al jaren bekend als krimpregio. Voor de zeven gemeenten en vier corporaties in de Achterhoek is dat geen reden om stil te zitten. Zij willen aan de slag voor een goed werkende woningmarkt. Daarvoor is transformatie nodig en nieuwbouw, meldt Binnenlandsbestuur.

Maar welke vraag wordt nog onvoldoende bediend? In het Achterhoeks Woningmarkt- en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) is in beeld gebracht dat mensen met een bovengemiddeld plezier in de Achterhoek wonen. De Achterhoek scoort een volle 8. Maar ook dat ondanks de ontspanning de behoefte aan nieuwbouw en nieuwe kwaliteit groot is; zeker in de hoofdkernen. Dit gaat gepaard met een transformatieopgave van een paar duizend woningen in de wijken uit de jaren ’50 en ’60 en in de winkelstraten; zeker ook ten behoeve van de energietransitie en ‘gasloos’.

Onderzoek

Companen voerde samen met Moventem dit onderzoek uit. Hans Suurmond van de regio Achterhoek laat in een interview zijn licht over het onderzoek en de samenwerking schijnen. U kunt het volledige onderzoek hier vinden.

Bron: Binnenlandsbestuur