Amstelkwartier krijgt 800 nieuwe woningen en een brug

In het Amstelkwartier moeten de komende jaren, als het aan de gemeente ligt, nog eens achthonderd woningen worden gebouwd, zo meldt AT5.

Dat staat te lezen in het stedenbouwkundig plan voor het gebied, dat vrijdag voor inspraak is vrijgegeven. In het gebied wil de stad inzetten op met name hoogbouw, met verschillende type woningen. Van kleine studio’s en luxe appartementen tot middeldure huurwoningen en zelfbouw.

Segmenten

Van de achthonderd woningen moet dertig procent sociale huur worden. Veertig procent zal bestaan uit woningen in het middensegment en dertig procent van de te bouwen appartementen en huizen is bedoeld voor het topsegment.

Park

In het plan staat ook te lezen dat Park Somerlust 'doorgetrokken' wordt de wijk in, zodat er voldoende groen is voor Amsterdammers om te recreëren en te sporten. Naast woningen is er volgens de gemeente verder ruimte voor verschillende voorzieningen, zoals werken, detailhandel en horeca.

Ook komt er een nieuwe weg die de Joan Muyskenweg verbindt met de Spaklerweg, de Amstelstroomlaan. Daarvoor komt ook een nieuwe brug over de Duivendrechtsevaart.

Bron: AT5