Het nieuwbouwproject in Purmerend.

BAM Wonen bouwt aan het water in Purmerend

BAM Wonen heeft de overeenkomst getekend met gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en projectontwikkelaar Linden Groep voor de bouw van 125 woningen tussen het water van de Where en het groen van het Leeghwater park in Purmerend. In het project genaamd ‘Klein Where’ wordt een dorpse setting gecreëerd, die bestaat uit onder andere twee-onder-een-kap en rijwoningen. 

Voglens BAM Wonen is het bijzondere aan Klein Where dat het project niet alleen aan het water en tussen het groen ligt, maar ook nog eens vlakbij de binnenstad van Purmerend. Door de begrenzing met het groen en het water zou Klein Where een besloten, veilig en rustig karakter hebben, waarbij de drukte kan worden opgezocht in de stad.

Groen

Het project komt voort uit de ontwikkeling van AM en Linden Groep. Zij hebben het verouderde bedrijventerrein De Where getransformeerd tot een kleinschalig, groen woongebied. Groen voert de boventoon in dit project, zo is het slooppuin hergebruikt en worden de woningen aangesloten op stadsverwarming. Daarnaast wordt het regenwater zoveel mogelijk in het gebied opgeslagen en wordt er met veel groen gewerkt.

Vijf typen woningen

Er worden vijf typen woningen gebouwd. Starterswoningen, drie soorten rijwoningen en twee-onder-een-kap woningen met elk hun eigen charme. BAM Wonen start dit begin december met de bouw, die in drie fases wordt uitgevoerd. In fase 1 worden 58 woningen gebouwd, waarvan de oplevering gepland staat voor het laatste kwartaal 2018.