Kimberly Mauriks. Foto: Heijmans

Bewoonster verplaatsbare woning aan het woord

De behoefte aan tijdelijke en verplaatsbare woningen is in opkomst. In Vastgoed 6 brachten wij het artikel over Flexwonen: wens of noodsprong. NOS sprak nu een bewoonster van een verplaatsbare woning in Schijndel.

In Schijndel wonen nu zes huurders van woningcorporatie Huis en Erf in een verplaatsbare woning. "Het idee kwam vanuit een woningnood voor kleine huishoudens. We hadden al een wachtlijst en toen kwamen de statushouders er nog bij. Dus moesten we in een korte tijd veel huizen vinden voor één persoon", vertelt Karin Smeekens.

De verplaatsbare woningen werden in één dag geplaatst. Huis en Erf heeft van de gemeente een vergunning voor tien jaar gekregen. "We weten nu nog niet wat we daarna gaan doen. De huizen staan er pas een jaar. Maar als we willen, kunnen we deze huizen straks weer makkelijk verplaatsen."

'Meteen verkocht'

Volgens Kimberley Mauriks (25) is er niks anders aan wonen in een verplaatsbaar huis. "Je merkt er niks van. Het staat ook gewoon op betonblokken." Het huis in Schijndel kwam via de woningbouwvereniging op haar pad. "Ik was meteen verkocht."

Ze is blij met haar eigen 'bouwpakket'. "Het is groot genoeg en heeft alles wat je nodig hebt. Een keuken, woonkamer, slaapkamer en badkamer. En ik heb zelfs een tuin. Ik voel me hier helemaal thuis, vanaf het eerste moment."

Bron: NOS