Vastgoed actueel - Robuust

Blauwtrust introduceert Robuust Hypotheken

Blauwtrust Groep lanceert het nieuwe hypotheeklabel Robuust Hypotheken. Het label voorziet in diverse productvoorwaarden, waardoor de consument de gehele looptijd een 'perfect-fit' aangeboden wordt. Aegon financiert het nieuwe label, de distributie verloopt via Conneqt. Dat schrijft InFinance. 

De Robuust hypotheek heeft producteigenschappen die voor starters, zelfstandigen, doorstromers en oversluiters gunstig kunnen uitpakken. Zo heeft de hypotheek bijvoorbeeld een laagste rentecontrole tot het tekenen van de aanvraag (dagrente), automatische risicoklasse aanpassing met 10 risicoklassen, rentemiddeling en is de hypotheek mee te verhuizen (meeneemregeling) naar een nieuw onderpand.

Ondernemers

Starters met een perspectiefverklaring zijn welkom, net als ondernemers. Ook voor ondernemers die slechts één kalenderjaar jaarcijfers kunnen overleggen zijn er mogelijkheden. Voor nieuwbouw geldt een lange offertegeldigheid (6 + 6 maanden) en voor oversluiters kan bij bestaande bouw tot 90 procent van de marktwaarde gefinancierd worden op basis van een modeltaxatie (Calcasa) of een WOZ verklaring. De hypotheek is verkrijgbaar zowel met NHG als zonder NHG, tot een maximum van 106 procent van de marktwaarde (inclusief Energie Besparende Voorzieningen).

Distributie

DMPM is als portefeuillemanager verantwoordelijk voor de regie en uitvoering van Robuust Hypotheken. De distributie van het nieuwe label wordt geheel verzorgd door Conneqt Mortgage Distribution, dat behalve Robuust Hypotheken eveneens verantwoordelijk is voor de labels Hypotrust en IQWOON. Robuust Hypotheken zijn verkrijgbaar bij een geselecteerd aantal adviseurs, hypotheekketens en service providers die een samenwerkingsovereenkomst met Conneqt hebben.

Bron: InFinance