Vastgoed Actueel Haagse dames in de makelaardij

Boek ‘Haagse dames in de makelaardij’ geeft kijkje achter de schermen

Haagse dames in de makelaardij, het tweede boek van Noor de Vries Robbé-Corwin, verschijnt op dinsdag 7 november. In dit boek beschrijft de auteur 27 jaar van haar werkzame leven. De beginjaren van haar carrière vallen samen met een energieke tweede feministische golf in Nederland. Zij richt juist dan een eigen succesvol makelaarskantoor op waar alleen maar vrouwen werken: De Vries Robbé & Partners.

“In die tijd was de makelaardij een mannenbolwerk, pas in de loop van de jaren tachtig nam het aantal vrouwen snel toe”, aldus de Vries Robbé-Corwin. In het boek neemt ze haar lezers op vermakelijke wijze mee door alle ontwikkelingen in het makelaarsvak en de maatschappij. Dolle mina’s, de oprichting van Vereniging Eigen Huis, de afschaffing van de tweezijdige dienstverlening, de fusie van NBM met de MVA, de opkomst van het elektronische tijdperk.

Achter de schermen

Een kijkje achter de schermen met plezierige en onplezierige voorvallen uit de praktijk. “Ik maakte mee hoe de makelaar door de overheid is ontdaan van elke waardigheid: titel weg, courtage beknot, kennis ondergewaardeerd. Bovendien lukt het maar niet om positief in het nieuws te komen. Maar ik breek met dit boek een lans voor de makelaar, die al te gemakkelijk wordt weggezet als een snelle jongen." Of vrouw.

Haagse dames in de makelaardij is vanaf 7 november verkrijgbaar in iedere boekhandel in Nederland en Vlaanderen en rechtstreeks bij de uitgever via: www.boekenroute.nl. ISBN 978-90-8759-709-2, paperback, 165x240mm, 207 blz, 21,50 euro.