Calcasa: Aantal miljoenenwoningen stijgt met 21 procent in 2015

Nederland telt 39,3 duizend woningen van 1 miljoen of meer. Dit zijn er 21 procent meer dan in 2014. De meeste miljoenenwoningen bevinden zich in de regio Groot-Amsterdam. Het aantal in deze regio nam met 31 procent toe het afgelopen jaar.

Met een waardestijging van 6,1 procent zijn de miljoenenwoningen in Nederland meer in waarde gestegen dan een gemiddelde koopwoning. Een miljoenenwoning is nu gemiddeld 1,3 miljoen euro waard. In de Agglomeratie Haarlem is de gemiddelde waarde van de miljoenenwoningen met 10 procent het meest in waarde gestegen. De Konijnenlaan in Wassenaar is de duurste straat van Nederland met een gemiddelde woningwaarde van 2,350 miljoen euro en een vierkante meter prijs van 5.775 euro.

Amsterdam en Noord-Brabant

De grootste stijging van het aantal miljoenenwoningen heeft het afgelopen jaar plaatsgevonden in de regio Groot-Amsterdam, voornamelijk in de gemeente Amsterdam. De voorraad miljoenenwoningen is in de regio Groot-Amsterdam in 2015 met 31 procent toegenomen. Vooral in het centrum en in Amsterdam-Zuid is het aantal fors gestegen. Niet alleen in het Westen van het land is het aantal miljoenenwoningen gestegen. Ook in de regio Zuidoost-Noord-Brabant nam het aantal woningen van 1 miljoen of meer met 20 procent toe het afgelopen jaar.

Bron: calcasa.nl