Vastgoed Actueel CoolTower

CoolTower: bouw net begonnen, nu al prijs

The CoolTower is tijdens de Rotterdamse Vastgoedborrel in Metropole Café NRC op 1 november verkozen tot het meest markante vastgoedproject van de Maasstad. Dat is opmerkelijk; het gebouw staat er namelijk nog helemaal niet. Pas in 2021 gaat het 150-meter hoge gebouw deel uitmaken van de Rotterdamse skyline.

De brancheprijs werd door directeur Jan Ultee van ontwikkelaar UVastgoed in ontvangst genomen. Ultee vertelt: “Wij zijn vereerd met deze prijs. De concurrentie was stevig en juist het feit dat vakgenoten dit keer hebben gestemd, geeft deze prijs meerwaarde!” Naast The CoolTower waren de projecten Zalmhaven Urban en Little C genomineerd. Het Rotterdamse vastgoed heeft zich de afgelopen jaren in razend tempo ontwikkeld. Mede door de enorme toename van inwoners en toeristen in Rotterdam is er een stijgende vraag naar woonprojecten, hotels, short stay en werkplekken.

Witte woontoren

The CoolTower verrijst midden in het centrum van Rotterdam, tussen de Witte de With, de Schiedamsedijk en het Vasteland. Het is een in het oog springende witte woontoren van 150 meter, het hoogste appartementengebouw in het centrum van Rotterdam. De toren van 50 etages gaat plek bieden aan circa 280 appartementen.Ook komt er een grote parkeergarage in het gebouw.

Bekijk meer foto's op de website van Ballast Nedam.