Vastgoed actueel - ECB

De Hypotheekshop: 'Weer genoeg ruimte om rentetarieven aan te passen'

Voor het eerst in twee maanden vielen er vorige week meer renteverlagingen dan -verhogingen te noteren. Dit heeft ook te maken met de belangrijkste beïnvloeders van de hypotheekrente, president Trump en de Europese Centrale Bank, zij waren volop in het nieuws afgelopen week. Nu de rente op de kapitaalmarkt de laatste weken weer licht aan het dalen is, ontstaat er ruimte om de rentetarieven aan te passen. Door alle renteverhogingen in februari is het marktaandeel van enkele geldverstrekkers teruggelopen. Dit meldt De Hypotheekshop.

Onder andere ABN Amro (met Florius, MoneYou, Hypotrust Comfort) en NN voerden een renteverlaging door. Wellicht dat met de start van het traditionele hypotheekseizoen op komst meer aanbieders overgaan tot verlagingen. NIBC en Merius verhoogden hun rentetarieven, zij hebben de afgelopen weken juist veel hypotheekaanvragen binnengekregen.

Tariefklassen

Eerder schreef Vastgoed al dat hypotheekverstrekker BLG per 1 maart het aantal tariefklassen heeft uitgebreid, van vier naar maar liefst twaalf. Hierdoor komen klanten die (extra) aflossen sneller in een lagere tariefklasse terecht, waardoor de hypotheekrente meedaalt. Bijzonder is dat er ook voor NHG twee tariefklassen worden onderscheiden.

Bron: De Hypotheekshop