Diskwalificatie Woningmakelaar van het Jaar

Enthousiaste en fanatieke makelaars mengen zich in de strijd om de prijzen. Sommigen helaas te fanatiek. Wegens oneerlijk spel heeft de organisatie twee makelaars gediskwalificeerd.

Bij tussentijdse controle bleken twee makelaars de gestelde en gecommuniceerde regels helaas niet in acht te nemen. Bewust of niet, de regels zijn duidelijk via de WMvhJ-website en andere media van Vastgoed aan de woningmakelaars van Nederland mede gedeeld. Zo ook de consequenties: regels schenden = diskwalificatie. Hoe vervelend ook.

Wat ging er mis?

In beide gevallen gaat het om een makelaar met meerdere vestigingen en één algemene website. Op de homepage – waar klanten van alle vestigingen op binnen komen – is de stembutton van één specifieke vestiging geplaatst.

Hoe moet het wel?

Volgens de regels mag een makelaar met meerdere vestigingen niet voor alle vestigingen één stempagina naar voren schuiven. In dit geval moet op de homepage dus een stembutton staan die linkt naar de algemene stempagina van de WMvhJ-website. De klant zoekt daar zelf de specifieke makelaar met bijbehorende vestiging op.

Een andere aanvullende of vervangende optie is, op de specifieke vestigingspagina’s binnen de website van de makelaar een button te plaatsen die verwijst naar de bijbehorende stempagina. Zo wordt binnen de site, bij alle vestigingen apart een andere stemlink gecommuniceerd.

Nieuwbouwmakelaar Award – hoe zat het ook al weer?

Bij een van de gediskwalificeerde makelaars bleek bovendien onduidelijkheid te bestaan over de nominatie voor de Nieuwbouwmakelaar Award. Een makelaar is pas genomineerd voor deze award, wanneer hij tot de tien makelaars behoort die het meeste door opdrachtgevers zijn aangedragen. Dit aandragen kon in juni en juli. De Top 10 is uiteraard persoonlijk benaderd, maar ook via de kanalen van Vastgoed en de WMvhJ-website gecommuniceerd.

Alleen de tien genomineerden, dingen nu mee naar de prijs. Zij strijden door het werven van de meeste klantenstemmen om de titel van Nieuwbouwmakelaar van het Jaar 2016. De genomineerde makelaar die de meeste klantenstemmen voor zich weet te winnen, heeft in november recht op de award.