Vastgoed actueel - NHG garanties

Eerste kwartaal 2018: 'Stabiele instroom NHG-garanties'

In het eerste kwartaal van 2018 financierden 27.000 woningzoekenden (-7,6 procent) hun woning met NHG. In dezelfde periode deden 362 huishoudens (-55 procent) er daadwerkelijk beroep op omdat zij hun woning met verlies moesten verkopen. Het aanwezige garantievermogen neemt toe naar 1.137 miljoen euro. Dat meldt InFinance.

Het aanwezige garantievermogen biedt een goede basis om de garantieregeling verder door te ontwikkelen naar maatwerkoplossingen voor doelgroepen in de woningmarkt, schrijft de organisatie in het kwartaalbericht. “NHG is er voor starters, flexwerkers, zzp’ers, maar ook voor senioren en mensen die hun woning willen verduurzamen. Door NHG kunnen ook deze groepen op verantwoorde wijze de uitgaven financieren voor de aanschaf en verbetering van een koopwoning.”

Lichte daling

Het aantal huishoudens dat een hypotheek met NHG heeft gesloten voor de aankoop van een woning is ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017 gedaald (-7,6 procent). Het aantal huishoudens dat een woningverbetering heeft gefinancierd met een NHG-hypotheek daalde licht met 2,4 procent.

Het aantal NHG-garanties met een financiering voor energiebesparende voorzieningen (EBV), is opnieuw gestegen in de eerste maanden van dit jaar.

Bron: InFinance