Vastgoed Actueel laptop

Fiew lanceert geautomatiseerd hypotheekadvies voor single starters

Een hypotheekadvies waar geen mensenhand aan te pas komt. Dat biedt advieskantoor Fiew uit Brielle vanaf donderdag aan alleenstaande starters. Voor ongeautoriseerd advies betaalt de single slechts een tientje, het duurste pakket komt neer op 790 euro.

Fiew zegt de eerste in Nederland te zijn die online volledig geautomatiseerd hypotheekadvies aanbiedt. Het kantoor richt zich in eerste instantie alleen op single starters, maar voor het eind van het jaar moet er ook een module voor samenwonende starters komen. Daarna volgen mogelijk modules voor andere doelgroepen zoals doorstromers.

Pakketten

Het bedrijf biedt drie pakketten. “In het eerste pakket doorloopt de starter onze hele applicatie en krijgt hij uiteindelijk een advies”, vertelt Wim Fortuin van Fiew aan am:web. “De software stelt alle benodigde vragen en verwerkt de antwoorden zelfstandig. Als een klant ook een geautoriseerd adviesrapport wil, neemt hij pakket 2 af. Pas dan komt een van onze financieel adviseurs in beeld. Die checkt of alle documenten zoals paspoort en werkgeversverklaring overeenkomen met wat de consument heeft ingevuld. Ons derde pakket bevat bovendien bemiddeling van de hypotheekaanvraag.”

Drie kwartier

De online applicatie doorlopen kan volgens Fortuin in drie kwartier. Wie secuur alle stappen wil doorlopen, moet echter rekenen op 2 à 3 uur. Voor de autorisatie van het rapport rekent Fiew twee werkdagen. Hoe lang die stap duurt, hangt verder af van hoe snel de klant de kopieën van alle benodigde documenten aanlevert.

Volledig

Fortuin verwacht dat de meeste klanten alle drie pakketten zullen afnemen. De kosten daarvoor bedragen € 790. Het eerste pakket kost slechts € 10 en is volgens Fortuin ook al heel nuttig voor singles. Zo zegt hij tegen am:web: “Ze hebben dan inzicht in hun financiële huishouding en weten precies wat ze nodig hebben voor een mogelijke hypotheekaanvraag. Het advies is volledig, alleen is er geen controle of wat je zelf hebt ingevuld allemaal klopt.”

Bron: am:web