Vastgoed Actueel Reynaers

Fortwachterswoning wint architectuurprijs

De Fortwachterswoning in Poederoijen heeft de Reynaers Projectprijs 2018 gewonnen. Uit de tien door een vakjury genomineerde projecten kon het publiek online een keuze maken. 28,8 % van de stemmen ging naar de Fortwachterswoning, gevolgd door KJC Heliomare en Villa Veghel op respectievelijk de tweede en derde plaats.

De Fortwachterswoning is een ontwerp van TM2 Architecten en werd gerealiseerd door aluminiumbouw D’n Boeij. De woning doet tevens dienst als brasserie.
Ondanks de historische context van de Fortwachterswoning - het pand is gebouwd op de plek en funderingen van een eerder gebouw met dezelfde functie, als onderdeel van de Hollandse Waterlinie - heeft het een eigentijds karakter met speelse gevel en zorgvuldige details.

 

 

Parmantig en robuust

Uit het juryrapport: ‘Parmantig en robuust tegelijk: de Fortwachterswoning toont een sterk karakter op een bijzondere locatie aan de dijk. Binnen en buiten worden met elkaar verbonden door de gevelcompositie en materialisering. Het project toont een zorgvuldige detaillering van de overgangen tussen de materialen en de verschillende elementen.’

Goed doel

De winnende architect en gevelbouwer ontvangen ieder 2.500,00 euro. In overleg mag de winnaar datzelfde bedrag doneren aan een goed architectuur doel.
De Reynaers Projectprijs is een initiatief (uit 1997) van Reynaers Aluminium.

Bron: Architectenweb