Vastgoed actueel - adreswijziging

Funda introduceert adreswijzigingsdienst voor huishoudens

Funda introduceert een online adreswijzigingsdienst voor iedereen die midden in een verhuizing zit. Op deze manier kan het hele huishouden makkelijk en veilig een verhuizing melden aan bedrijven en instanties. De adreswijzigingen kunnen al vanaf 5 euro uit handen worden genomen. Met deze dienst ondersteunt funda de mensen in het gehele woonproces en niet alleen bij aan- of verkoop.  

Door een gebruikersonderzoek is het idee voor de adreswijzigingsdienst tot stand gekomen. Het bleek dat veel mensen problemen ervaarden bij het doorsturen van post en doorgeven van adreswijzigingen. Funda speelde hier direct op in door samen met Moving Digital (voorheen KijkMijnHuis) een gebruiksvriendelijke adreswijzigingsdienst op te zetten. 

Bedrijven

Het doel van de digitale dienst is om het een stuk aangenamer te maken voor iedereen die midden in een verhuizing zit. Funda-bezoekers kunnen in de online tool de bedrijven en organisaties aanvinken met wie zij een relatie hebben: van energiebedrijven tot verzekeraars, van pensioenfondsen tot goede doelen. Vervolgens geeft funda een overzicht van de status van elke losse adreswijziging. Hierin is ook te zien aan welke bedrijven nog meer informatie doorgegeven moet worden, zoals een meterstand of een polisnummer.

Goedkope oplossing

De dienst is er voor het hele gezin: bij elk bedrijf is aan te geven voor welk lid van het huishouden de adreswijziging moet worden doorgegeven. De kosten van de adreswijzigingsdienst bedragen €5 voor 1 persoon en €10 voor een meerpersoonshuishouden. ''U kunt uw adreswijziging al doorgeven zodra u weet wanneer de verhuizing plaatsvindt. En doordat u uit een lijst selecteert, ziet u minder snel een partij over het hoofd. Dat kan u achteraf een hoop gedoe besparen.''

Bron: Funda