Garantiemakelaars ruimschoots vertegenwoordigd in Vastgoed Top 100

Garantiemakelaars is dit jaar met zeven deelnemers goed vertegenwoordigd in de Vastgoed Top 100. De Vastgoed Top 100 werd dit jaar voor de vijfde keer samengesteld. Een onderzoek naar de grootste makelaarskantoren in Nederland, uitgevoerd door Vastgoed media in samenwerking met BHB overnames en advies. De focus ligt op het aantal verkooptransacties bestaande bouw.

De eerste vermelding vinden we op plek 14 voor Beumer Garantiemakelaars met 519 verkochte woningen. Gevolgd door Drieman Garantiemakelaars op plek 29 (416 woningen) en op de 30e plaats staat Van Overbeek Amsterdam Garantiemakelaars (415 woningen). Hans Janssen Garantiemakelaars staat dit jaar op de 36e plaats (370 woningen). Reinerie Garantiemakelaars vinden we op plek 74 en op 75 Hup en Fidom Garantiemakelaars (met beiden 245 woningen). De laatste vermelding is voor Eggink Maalderink Garantiemakelaars op de 83e plaats met 233 verkochte woningen. 

Gemiddelde verkooptijd

Naast het aantal verkochte bestaande woningen, wordt er ook nog gekeken de gemiddelde verkooptijd. In de Top 25 gemiddelde verkooptijd mogen we Van Overbeek Amsterdam Garantiemakelaars feliciteren met de nummer 1 positie! Reinerie Garantiemakelaars staat op plek 17 in de lijst.

Nieuwe deelnemers

Volgens de lijst is Garantiemakelaars de tweede franchise makelaarsformule van Nederland op basis van aantal verkochte bestaande woningen (3704). De centrale organisatie van Garantiemakelaars heeft de afgelopen jaren succesvol nieuwe deelnemers aangetrokken. Met name het ontbreken van entreegeld en de mogelijkheid om te kiezen tussen het groen-geel van Garantiemakelaars of het behoud van eigen logo en kleuren spreekt nieuwe deelnemers aan. 

Garantiemakelaars sloot in het eerste kwartaal dit jaar drie nieuwe deelnemers aan en is hiermee de enige groeiende formule. Het totaal aantal vestigingen telt nu 61. Garantiemakelaars verwacht dit jaar nog verder uit te breiden met nieuwe deelnemers. Robert Haagsma, Commercieel Manager Garantiemakelaars Nederland: “We hebben hard gewerkt om de formule van Garantiemakelaars weer inhoud te geven. Het is goed om te zien dat onze unieke propositie met 5 consumenten Garanties, consumenten reviews en heldere prestatiecijfers zijn vruchten afwerpt.”

Bekijk de volledige Top 100 hier.

Bron: Garantiemakelaars