Ger Jaarsma neemt op 18 april het stokje over van NVM-voorzitter Ger Hukker

Ger Jaarsma, de nieuwe voorzitter van de NVM, wil in zijn nieuwe functie de samenwerking en de dialoog in de vastgoedmarkt een paar stappen verder brengen. “We moeten leren van de langjarige crisis en mogen niet in oude fouten vervallen.” Eerder vandaag presenteerde de scheidend voorzitter van de NVM Ger Hukker voor de laatste keer de woningmarktcijfers van de makelaarsorganisatie. De cijfers over het eerste kwartaal 2016 waren uitstekend.

Het aantal transacties steeg in het eerste kwartaal met bijna 20 procent en de huizenprijzen met gemiddeld 5,5 procent.

Richting geven

De nieuwe voorzitter Ger Jaarsma stelt dat makelaars voor een grote opdracht staan om richting te geven aan de nieuwe en steeds veranderende maatschappelijke ontwikkelingen en marktomstandigheden. “Ik zoek om die reden actief de dialoog en wil doelgericht tot bruikbare en haalbare oplossingen komen.”

Jaarsma heeft ook intern een grote opdracht, blijkt uit het persbericht van de NVM. Hij wil invulling geven aan de nieuwe strategie, de NVM Visie 2020. “Als voorzitter van een rijkgeschakeerde vereniging van ondernemers vind ik het van belang dat de nieuwe koers breed gedragen wordt, zowel intern als extern. Als we dat voor elkaar hebben, ligt er uiteindelijk ook een commercieel resultaat voor onze leden, al is dat nooit het primaire uitgangspunt voor een vereniging als de NVM.”

Roerige jaren

Ger Jaarsma neemt op 18 april het stokje over van Ger Hukker, die na negen roerige jaren afscheid neemt als voorzitter. In Den Haag vindt er op 18 april een evenement plaats met de titel Building Bridges. Een rode draad in het voorzitterschap van Hukker is het samenwerken, bruggen bouwen, de dialoog met elkaar aangaan, om zo de vastgoedmarkt in Nederland beter te maken. Tijdens het event zullen prominenten als Neelie Kroes, Daan Roosegaarde, Klaas Knot, Stef Blok kleuring geven aan de bijeenkomst. Ook zal er die middag een boek worden gepresenteerd waarin 50 experts met uiteenlopende achtergronden een rijkgeschakeerd beeld geven van de vastgoedmarkt in de toekomst en de geleerde lessen van de crisis.

Doorheen geslagen

Ger Hukker: “Niet lang nadat ik voorzitter werd, brak de financiëele crisis uit. Die had, zoals bekend, een grote impact op de woningmarkt. De crisis duuurde al met al lang, maar eind 2013 kwam er gelukkig een keerpunt. Het was voord de NMV-makelaars en taxateurs geen makkelijke periode, maar we hebben ons er goed doorheen geslagen. Er zijn weinig kantoren verdwenen. Er zijn de komende jaren volop kansen voor ondernemers die willen. Die nieuwe wegen gaan inslaan, hun positie uitbreiden met nieuwe en andere diensten. Die keuzes durven te maken.”

Bron: NVM